« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
SAVJETI

Namirnice koje vraćaju sjaj koži

Možemo napraviti jednostavne promjene i osjetiti veliku razliku u izgledu kože, pa evo koje vam alternative predlažemo

Batat potiče proizvodnju kolagena
Batat potiče proizvodnju kolagena (Arhiva)
Više o

maslinovo ulje

,

namirnice

,

avokado

,

zdrava koža

,

perad

,

batat

Glavni izvor nezdrave kože i preranog starenja je, nakon sunca, loša prehrana koja potiče ubrzano starenje kože, dehidrira organizam i ostavlja trag na našem licu.

Srećom, možemo napraviti jednostavne promjene i osjetiti veliku razliku u izgledu kože, pa evo koje vam alternative predlažemo:

Avokado i maslinovo ulje - margarin možda izgleda kao maslac, ali radi se od ulja i često sadrži ogromne količine transmasti. Neke su studije potvrdile da to sve čini kožu osjetljivom na UV zračenje, šteti elastičnosti kože i može potaknuti razvoj akni. No, avokado i maslinovo ulje su zdravije opcije koje možete koristiti za kuhanje ili kao namaz, a bogati su antioksidansima koji su dobri za zdravlje kože.

Batat - pomfrit je vrlo ukusan, ali je neprijatelj zdrave kože. Pržena hrana i hrana bogata solju štetna je za tijelo na duge staze. Namirnice koje se prže u ulju na visokim temperaturama mogu ubrzati starenje i oštetiti stanice kože. Umjesto klaičnog pomfrita, jednostavno odaberite pomfrit od batata. Batat potiče proizvodnju kolagena, a lako ga je pripremiti u pećnici s malo ulja. Nije ga potrebno toliko posoliti pa ne čini kožu dehidriranom.

Jogurt, med i voće - jedan od najvećih problema moderne prehrane je prevelik unos šećera koji vodi do brojnih problema s kožom. Šteti proizvodnji kolagena pa koža ne blista i brže stari. No, kad se zaželite nečeg slatkog, uvijek posegnite za medom. Med možete dodati čak i u kavu i tako poboljšati zdravlje kože, a još uvijek ćete uživati u okusu. Kao desert pojedite svježe voće i jogurt. Mnogi obožavaju kombinaciju banane, meda i jogurta.

Perad - prerađeno meso poput hrenovki, slanine ili kobasica često sadrži velike količine natrija, sulfita i zasićenih masti. Sve to vodi do dehidracije kože i upala. Jednostavno zamijenite tu hranu piletinom na žaru ili puretinom na naglo. Perad ima više aminokiselina i olakšava prirodnu proizvodnju kolagena.

27.08.2019. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno