« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
ISPROBAJTE

Namirnice koje vam mogu vratiti izgubljenu kosu

Ćelavost je noćna mora svakog muškarca (da, i onih koji briju glavu), a kao i u svemu, i ovdje se prvo treba obratiti prirodi za pomoć

Ružmarin potiče rast kose
Ružmarin potiče rast kose (Arhiva)
Više o

ćelavost

,

lijek za ćelavost

,

kapsaicin

,

aloe vera

,

kadulja

,

ružmarin

,

rast kose

,

ćelavljenje

,

sok od luka

Ćelavost užasava svakog muškarca, a u zadnje vrijeme i dobar broj žena, a razmjere možemo najlakše vidjeti u drogerijama punim "čudotvornih" pripravaka za rast kose. No, kao i uvijek, prvo se treba pitati prirodu što ona misli o tome.

Naravno, ona nam nudi pregršt rješenja, više ili manje ugodnih i mirisnih. Jedna od najjednostavnijih varijanti je - jedite ljuto. Naime, pokazalo se da uzimanje kapsaicina kao suplementa u roku od 5 mjeseci dovodi do pojačanog rasta dlaka, pa vi jednostavno pospite svako jelo mljevenim kajenskim papričicama - što je dobro i za ubrzavanje metabolizma.

Mirisna varijanta sastoji se od paste koju možete napraviti i sami od jednakih dijelova ružmarina, kadulje i aloa vere. Ružmarin i aloe vera potiču rast kose, a kadulja se brine za njenu gustoću. Napravite pastu ili domaći šampon i koristite svakih nekoliko dana.

Za kraj, najmanje ugodna varijanta - sok od luka. Crveni luk prepun je flavonoida koji potiču rast dlaka, pa tako i kose. Sok od crvenog luka utrljan u tjeme pokazao se kao učinkovito rješenje u gotovo 90 posto slučajeva, i to u samo šest tjedana. No, kako to baš i ne miriše sjajno, morat ćete se dobro organizirati ...

05.01.2015. 18:08:00
Novi komentar
nužno
nužno