« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana
SAZNAJEMO

Namirnice koje treba izbjegavati ljeti

Recimo, masnoća koja se nalazi u pizzi će vas napuhati, a pizza kobasicom ili drugim mesnim dodacima također je prepuna natrija

Ovo treba ozbjegavati
Ovo treba ozbjegavati (Arhiva)
Više o

hrana

,

ljeto

,

brza hrana

Tijekom vrućih ljetnih mjeseci trebali biste izbjegavati određene namirnice koje mogu loše utjecati na vašu probavu.

Ne samo da ćete se od nekih namirnica udebljati, nego ćete se osjećati napuhnuto te možete imati probavnih smetnji.

Takve namirnice obično su bogate natrijem, šećerom i masnoćama. vo koje biste namirnice trebali izbjegavati tijekom ljeta.

Brza hrana - brzu hranu teško je probaviti jer je jako masna, a obično je bogata nezdravom masnoćom koja djeluje proupalno.

>> Hrana koja vas grije - pa je nemojte jesti ljeti >>

Čokolada - tamna čokolada ima niz zdravstvenih prednosti, ali ako želite imati ravan trbuh, trebali biste je izbjegavati jer može uzrokovati zatvor.

Jaja - jaja također mogu uzrokovati zatvor, ali i smetnje u trbuhu pa biste ih trebali izbjegavati tijekom ljeta.

Jabuke - jabuke su izuzetno bogate vlaknima što može izazvati osjećaj nadutosti.

Nezrele banane - nezrele banane sadrže veliku količinu tanina koji uzrokuje zatvor. Osim toga, nezrele banane sadrže i neprobavljive ugljikohidrate koji vas mogu napuhnuti.

Pizza - masnoća koja se nalazi u pizzi će vas napuhati, a pizza kobasicom ili drugim mesnim dodacima također je prepuna natrija.

Rajčice - rajčica je prilično osvježavajuća i mnogi je obožavaju jesti ljeti, ali ona tjera tijelo da proizvodi želučanu kiselinu, što može uzrokovati refluks, piše Eat this.

>> 10 savjeta kako se NE otrovati hranom ljeti >>

Salata od krumpira - salata od krumpira bogata je proupalnim omega-3-masnim kiselinama, a takve namirnice mogu narušiti ravnotežu dobrih bakterija u vašem organizmu, što može dovesti do niza problema, od debljanja do problema s kožom.

Žitarice - mnoge vrste žitarica bogate su šećerom koji može uzrokovati skokove i padove razine šećera u krvi, zbog čega ćete željeti jesti više.

Žvakače gume - kada žvačete žvakaču gumu, gutate više zraka što uzrokuje nadutost.

25.06.2021. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno