« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Namirnice koje se NE drže u hladnjaku

Hladnjak je mjesto gdje ćemo staviti sve u što nismo sigurni ali osim ovoga!

Evo što NE smije i NE treba biti u hladnjaku
Evo što NE smije i NE treba biti u hladnjaku (Arhiva)
Više o

hladnjak

,

namirnice

Hladnjak je često pretrpan namirnicama, ali neke od njih tamo se ne moraju držati. Donosimo popis namirnica koje morate odmah izbaciti iz hladnjaka.

1. Med

Čuvajte ga dobro zatvorenog na suhom mjestu. Optimalna temperatura za med je između 17 i 19 stupnjeva Celzija, ali neće se pokvariti ako je na temperaturi višoj ili nižoj od preporučene. Dobar med s vremenom će se kristalizirati, a hladnjak ubrzava taj proces.

2. Kava

Često možete čuti savjet da se kava može držati u hladnjaku, ali ako želite da ima najbolji okus držite je na sobnoj temperaturi na suhom i tamnom mjestu. Velika količina vlage u hladnjaku ne odgovara kavi.

3. Kruh

Mnogi misle da će držanjem kruha u hladnjaku sačuvati njegovu svježinu, ali on na niskim temperaturama gubi svoj okus i postaje 'ustajao'.
Kruh

4. Tropsko voće

Banane, avokado, ananas, kivi, papaja, mango... Tropsko voće nemojte držati u hladnjaku jer mu niske temperature ne odgovaraju - ono prirodno raste na visokim temperaturama. Zbog toga ga držite na sobnoj temperaturi jer će ona omogućiti nastavak dozrijevanja, a hladnjak će ga zaustaviti.

5. Dinja i lubenica

Čuvanjem dinje i lubenice u hladnjaku utjecat ćete na njihov okus i uništiti vrijedne antioksidanse koji se nalaze u njima.

6. Luk i češnjak

Ove dvije namirnice ne vole hladnjak jer zbog visoke vlage postaju mekane i 'gumene', počnu klijati i mogu se upljesniviti. Mnogi polovice neiskorištenog luka ili češnjaka iz navike stavljaju u hladnjak, ali radije ih stavite na suho i tamno mjesto

13.01.2017. 13:17:57
Novi komentar
nužno
nužno