« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
SAVJETI

Namirnice koje čiste jetru i brinu za zdravlje

Jetra je ponekad najopterećeniji organ u tijelu jer ga nemilosrdno zatrpavamo toksinima, ne misleći puno o tome kako će ih ona izbaciti iz tijela

Detoksikacija se radi - hranom
Detoksikacija se radi - hranom (Arhiva)
Više o

jetra

,

detoksikacija

,

namirnice

Detoksikacija je riječ koja je u zadnje vrijeme strašno popularna, a oko nje se razvila cijela industrija koja fino zarađuje iako ljudski organizam ima organ kojem je posao upravo čišćenje toksina iz tijela - jetru.

No, mi je često zlostavljamo odabirom hrane i načina života, pa evo liste namirnica koje će vam uštedjeti gomilu novaca za (beskorisne) tretmane i pomoći jetri da izbaci toksine, a usput će i ubrzati izgaranje kalorija.

Ananas - ova egzotična voćka toliko je puna vitamina C da je to pravo čudo, a kako je uz to i prirodni diuretik, pomaže pri bržem izbacivanju toksina iz tijela 

Cikla i mrkva - povrće s obiljem flavonoida i beta karotena stimulirat će rad jetre i poboljšati njezin rad na izmjeni tvari u organizmu. 

Citrusi - voće bogato vitaminom C, moćnim antioksidansom koji pomaže jetri pri bržoj apsorpciji štetnih tvari iz organizma. 

Češnjak - uz sve ostale blagotvorne učinke na zdravlje, češnjak potiče stvaranje enzima koji pomažu tijelu izbaciti toksine.

Đumbir - izuzetno moćan antioksidans koji će vam ubrzati metabolizam i pomoći pri izbacivanju masti iz tijela. 

Kupus - kupus snažno djeluje na enzime jetre koji reguliraju i ubrzavaju njezin rad, jednako kao i brokula i cvjetača. 

Menta - lišće metvice koje obično koristimo kao čaj bogato je flavanoidima koji djeluju kao snažan antioksidans

Orasi - prepuni su zdravih omega-3 masnih kiselina, a uz to imaju i obilje aminokiselina koje proces detoksikacije ubrzavaju za pola.

Zeleni čaj - i u njemu možete pronaći snažan antioksidas, radi se o katehinu koji pomaže u čišćenju organizma od štetnih tvari. 

Zeleno lisnato povrće - klorofil kojeg je pun špinat, kelj, blitva i salata vrlo je učinkovit u neutralizaciji i izbacivanju toksina iz krvi. 

Ukrako, potrudite se da se ove namirnice svakodnevno nalaze na vašem meniju i tijelo će vam uzvratiti na najbolji mogući način - zdravljem.

17.10.2016. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno