« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
FORZA!

Namirnice koje će vam podići energiju

Ako ste među onima kojima ne nedostaje energije, možete i preskočiti ovaj članak, no ostalima ga toplo preporučujemo

Zdravom hranom do energije
Zdravom hranom do energije (Arhiva)
Više o

namirnice

,

superhrana

,

zob

,

quinoa

,

kesten

,

crna leća

,

integralna riža

,

supernamirnice

Rijetki se bude kao navijeni, skaču iz kreveta potpuno budni i veseli te kreću u novi radni dan kao da ih čeka garantirana sedmica na lotu. Puno češća varijanta je izvlačenje nakon duge zvonjave alarma, gunđanje, sudaranje sa štokovima i ostalim namještajem.

Zvuči poznato? Ako ste ovaj drugi tip, jednostavno vam nedostaje energije, ništa više. Kako biste tijelo napunili energijom, predlažemo vam da ove napitke i namirnice uvrstite u svoj meni i nedostatak energije otići će u prošlost jednom zauvijek.

Prva je na popisu quinoa, superhrana koja ne sadrži gluten, a ima više bjelančevina od ostalih žitarica. Uz to je bogata aminokiselinama, magnezijem, manganom, fosforom i kompleksnim ugljikohidratima. 

Zob je bogata vitaminima B koji pomažu tijelu pretvoriti ugljikohirate u energiju, a uz nizak glikemijski indeks sadrži i vlakna, dok je integralna riža puna magnezija i kompleksnih ugljikohidrata.

Mahunarke su općenito dobre za zdravlje i pune vlakana koje pomažu pri sporom oslobađanju glukoze, a crna leća uz to pomaže pri snižavanju razine kolesterola i krvnog tlaka svojim bogatstvom bakra, cinka, kalcija, magnezija, kalija, željeza i vitamina B.

Ne zaboravite na kesten, niskokaloričan plod koji je također pun folne kiseline, vitamina C i vlakana, sve redom nutrijenata koji su ključni za imunitet i štite srce. 

Kad birate grickalice, neka to budu bademi i orasi, orašasti plodovi prepuni esencijalnih masnih kiselina kao i omega-3 i omega-6 nezasićenih masnih kiselina važnih za dobar rad mozda i mentalno zdravlje.

Pravo osvježenje nakon prehrane je zeleni čaj, pun L-teanina, aminokiseline koja razbuđuje bez onog uzbuđenja koje nosi kofein.

Ubacite ove namirnice na svoj meni pa ćete rezultate vidjeti gotovo odmah.

29.11.2012. 16:51:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    nakna tjejer
    23.08.2013. 15:57
    Meni ovih dana treba bilo sta sto ce me razmrdati, mislio sam da ce mi more pomoci ali i dalje se osjecam iscrpljeno.
Novi komentar
nužno
nužno