« Život
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Najzdravije je spavati na desnom boku

U moru savjeta o spavanju i kako to napraviti na pravi način, najčešće se zaboravlja spomenuti u kojoj je pozi najzdravije zaspati

Ovo je najzdraviji položaj za spavanje
Ovo je najzdraviji položaj za spavanje (Arhiva)
Više o

spavanje

,

san

,

leđa

,

desni bok

Spavanje je ključno za naše psihičko i fizičko zdravlje i o tome se vjerojatno piše najviše - što jesti, a što ne, kada ugasiti gadgete i televiziju, što piti prije spavanja ... .sve osim najvažnijeg detalja - kako leći u krevet.

Taj su problem pokušali riješiti znanstvenici i kažu da im je uspjelo. Prema rezultatima istraživanja, najbolji položaj za spavanje je ležanje na desnom boku, s desnim dlanom ispod glave.

Naime, kad položite obraz na desni dlan, počet će se provoditi cijeli niz vibracija koje će mozak osloboditi štetnih naboja i pritisaka, što će naravno vas odvesti u miran i zdrav san.

Uz to, vašem tijelu najviše odgovara taj položaj iz raznih razloga: jetra je stabilna i ne visi, želudac nije opterećen i olakšana je probava, a kako je lijevo plućno krilo manje od desnog, stvara se manji pritisak na srce. 

Uz to, ovakav položaj tijela pomaže pri pražnjenju primarnih bronhija od sekreta, što će u konačnici drastično smanjiti vjerojatnost oboljenja od raznih bubrežnih i plućnih bolesti.

Što drugo reći nego - lezite na desni bok, stavite dlan pod glavu i laku noć!

27.01.2014. 21:44:00
Novi komentar
nužno
nužno