« Žene
objavljeno prije 9 godina
POSLUŠAJTE

Najveće pogreške u odnosu s partnerom

Žene se često žale kako ne mogu naći pravog, naročito nakon prekida veze, no nije rijetkost da su zapravo pravog već propustile svojim pogreškama

Ove pogreške koštat će vas veze
Ove pogreške koštat će vas veze (Shutterstock)
Više o

žene

,

veza

,

savršen partner

,

pogreške

,

savršen muškarac

Žene često upadaju u zamku pogrešnih prosudbi vlastitih mogućnosti i potreba u vezama, pa su sklone pogreškama koje će njihov odnos s muškarcima dovesti u slijepu ulicu.

Recimo, misle da je partner puno bolji nego što se to vidi na prvi pogled i na tome grade svoju vezu. Nakon deset godina čekanja da napokon proviri to zamišljeno pravo lice njenog muškarca, obično shvate da su pogriješile već u startu, no tih je deset godina već prošlo. Stoga, vodite se jednostavnim razmišljanjem - ako ne vidite stvarno dobre osobine, vjerojatno ih nema, pa ni veza nema smisla.

Druga pogrešna pretpostavka je vjerovanje da poznaju muškarce i njihovu psihologiju, ali time se mogu pohvaliti stvarno rijetke žene. Muškarci su različiti od žena, razmišljaju potpuno drugačije i djeluju iz potpuno različitih pobuda. Kad to shvatite i dozvolite sebi da pogledate potencijalnog ili trenutnog partnera očima bez ružičastih naočala, ima nade za vas.

Pretvarati se da ste netko drugi na samom početku veze poprilična je pogreška koja će vam se kad-tad obiti o glavu. I to jako. Veza temeljena na glumi jednostavno nema nikakve perspektive, pa od samog početak budite ono što stvarno jeste. Samo tako ćete pronaći muškarca koji će vas istinski cijeniti i voljeti.

Žene često prerano počnu dijeliti svoje osjećaje s novim partnerom. Samo zato što vam je donio par puta cvijeće bez razloga ili doručak u krevet ne znači da mu odmah morate reći da vam se baš jako, jako, jako sviđa ili da ga volite. Pričekajte prvu nezgodnu situaciju, prvu svađu, pa nakon toga procijenite ima li to sve smisla. 

Još se jedna pogreška veže na onu o razumijevanju muškaraca - pogrešno tumačenje signala koje vam on šalje. Da, muškarci jesu jednostavniji od žena i signali su im jednostavniji, no tumačite li ispravno njegove signale u važnim segmentima - želi li on dužu vezu, zašto ga privlačite, misli li dijeliti svoje emocije s vama i kako on zamišlja život?

Kad malo bolje razmislite, vjerojatno ćete pronaći razlog raspada neke svoje veze koja se činila perspektivnom upravo u nekoj od ovih pet pogrešaka ...

17.05.2015. 20:00:00
Novi komentar
nužno
nužno