« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
IZBJEGAVAJTE

Najgora hrana za vaš organizam

Želite li živjeti zdravije, morate izbaciti slaninu sa svog jelovnika. Stručnjaci tvrde da se nalazi među najgorom hranom za ljudsko zdravlje, a evo što se sve nalazi na popisu

Jedna od najgorih hrana na svijetu...
Jedna od najgorih hrana na svijetu... (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdravlje

,

najgora hrana

Hrana je svakodnevna potreba, no prečesto zaboravimo ili jesti ili kuhati - kako god bilo, pojedemo nešto na brzaka, što je obično toliko nezdravo da ne možete vjerovati.

Mislite da nije? Evo pet namirnica koje ne smijete jesti nikada!

Čips - čips je poznat po tome što je nezdrav iz više razloga. Malo je hranjiv, a bogat jeftinim mastima i natrijem. To varira ovisno o marki, ali potrošači koji vode računa o zdravlju izbjegavat će ga u bilo kojem obliku.

Dodani šećer - ako na pakiranju hrane vidite da sadrži dodani šećer, najbolje je odustati od kupnje. Liječnica Andrea Paul ističe da dodani šećer u suštini nema nutritivnu vrijednost, a u medicinskim istraživanjima pokazalo se da povećava rizik od pretilosti i metaboličkih bolesti.

Prerađena ulja - dijetetičarka i nutricionistica Paloma Health savjetuje ljudima da se klone prerađenih ulja kao što su sojino, ulje uljane repice, kukuruzno i biljno ulje, 

Pržena hrana - pržena hrana je također loša za naše zdravlje. Ona ne bi trebala biti osnova prehrane, a sve češće jest, kaže dijetetičarka Angela L. Lago. "Općenito, pržena hrana ima više masti, soli i kalorija, a sve je to užasno za zdravlje srca i rizik od razvoja pretilosti", ističe Lago.

Slanina - jednostavno, slanina nije dobra za zdravlje. "Mnogi ne znaju da je Svjetska zdravstvena organizacija svrstala slaninu u istu kategoriju kao i duhan kada je u pitanju karcinogeneza", kaže dr. Reyzan Shali, misleći na proces kojim se zdrave stanice pretvaraju u stanice raka. "Napravili smo dobar posao poticanjem ljudi da prestanu pušiti, ali zašto ne apeliramo da prestanu jesti slaninu", pita se.

 

08.02.2022. 13:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    08.02.2022. 17:06
    Przeno out
Novi komentar
nužno
nužno