« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
ZAPAMTITE!

Najčešće pogreške u higijeni

Možda smo uz pranje ruku i zaboravili neke svakodnevne higijenske navike koje bi nam mogle napraviti probleme, naročito za zdravlje.

Pazite što radite
Pazite što radite (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

higijena

Pandemija nas je natjerala da svugdje i uvijek peremo ruke, no možda smo pritom i zaboravili neke svakodnevne higijenske navike koje bi nam mogle napraviti probleme, naročito za zdravlje.

Stoga, evo kratka lista koju treba tu i tamo provjeriti...

Ne čistite četku za kosu - četke za kosu dobra su podloga za bakterije pa se preporučuje njihovo pranje nakon jednog do dva tjedna korištenja. S obzirom na to da četku za kosu koristimo svaki dan, zastrašujuće je i pomisliti koliko se bakterija može skupiti na njoj. Četku možete oprati običnim šamponom.

Potpuno uklanjanje dlačica u nosu - uklanjanje dlačica u nosu nema nikakvih prednosti. Te dlačice sprečavaju prašinu i druge alergene da ulaze u pluća, pa ako dlake ne proviruju izvan nosa, nemojte ih dirati.

Pranje ruku vrućom vodom - iako možda mislite da vruća voda ubija bakterije, ona bi trebala biti temperature od oko 100 stunjeva Celzijevih da bi bila opasna za bakterije. Osim toga, vruća voda može dovesti do dodatnog isušivanja kože ruku, piše Bright Side.

Preduga zavjesa za tuširanje - nabori na vašoj zavjesi za tuširanje najbolje su mjesto za bakterije koje vole vlagu. Nakon tuširanja podignite zavjesu s pločica dok se ne osuši.

Stavljanje dezodorana odmah nakon tuširanja - mnogi dezodoran stavljaju odmah nakon tuširanja kako bi spriječili znojenje, ali tako zapravo čine lošu stvar. Ako vaša koža nije savršeno suha, dezodoran neće dobro funkcionirati.

04.02.2021. 15:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    04.02.2021. 17:56
    da ruke uvik prati hladnom vodom
Novi komentar
nužno
nužno