« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
MLJAC

Najbolji recept za uskrsnu pincu

Domaća pinca odličan je uskrsni poklon prijateljima ili rodbini, pa evo jednog recepta koji će oduševiti i vas i vaše najdraže

Napravite svoju pincu i uživajte
Napravite svoju pincu i uživajte (Shutterstock)
Više o

Uskrs

,

recept

,

pinca

,

pinka

,

recept za pincu

,

pogača

,

simica

Pinca, pogača, pinka ili simica  tradicionalni je slatki uskrsni kruh koji je neizostavan dio svakog blagdanskog stola u našim krajevima, nosi se u crkvu na blagoslov hrane na Uskrs, a i obavezan je dio blagdanskog doručka.

Uz to, domaća pinca odličan je uskrsni poklon prijateljima ili rodbini, pa evo jednog recepta koji će oduševiti i vas i vaše najdraže.

Recept za pincu

Sastojci

7 jaja
10 šalica glatkog brašna
57 g svježeg kvasca
1.5 šalica šećera
1/2 šalice tople vode
1 šalica toplog mlijeka
1 šalica otopljenog maslaca
1 žličica šećera
naribana korica jednog limuna (po želji rum, grožđice, bademi ...)

Priprema

Kvasac otopite u toploj vodi s malo šećera, dodajte toplo mlijeko, 2 šalice brašna i žličicu šećera. Dobro promiješati i ostaviti pokriveno sat vremena na toplom.

Nad parom zamutite šećer, 6 jaja, koricu limuna i polako dodajte otopljeni putar, dignuti kvasac i ostatak brašna. Dobro izmijesiti, najbolje rukom, sve dok ne dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi za prste. 

Tijesto odložite u veliku zdjelu, pokrijte ga i ostavite na toplom da se diže dva sata. Nakon toga ga premijestite, podijelite na četiri dijela i oblikujte pince, pa ostavite da se diže još sat vremena. 

Za kraj, premažite pince razmućenim jajetom i pecite oko pola sata u pećnici na temperaturi od 160 stupnjeva, prvih dvadesetak minuta pokriveno alu-folijom, a zadnjim deset minuta je otkrijte da dobije karakterističnu ukusnu koricu.

Uživajte!

24.03.2016. 09:02:00
Novi komentar
nužno
nužno