« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 24 dana
MLJAC

Najbolji, najzdraviji i najbrži doručak

Jedan od najboljih doručaka koji zadovoljava sve ove kriterije je zobena kaša s voćem i orašastim plodovima

Izvolite u salon ;)
Izvolite u salon ;) (Arhiva)
Više o

doručak

,

zdrav doručak

,

brzi doručak

Doručak je najvažniji obrok dana, a za mnoge od nas i najdraži. No, s ubrzanim tempom života, često se nađemo u situaciji da ga preskočimo ili posegnemo za nečim nezdravim. Ipak, moguće je pripremiti doručak koji je istovremeno ukusan, hranjiv i brz za pripremu.

Jedan od najboljih doručaka koji zadovoljava sve ove kriterije je zobena kaša s voćem i orašastim plodovima. Zobena kaša je izuzetno bogata vlaknima, što doprinosi osjećaju sitosti tijekom jutra, a također pomaže u regulaciji probave i održavanju stabilne razine šećera u krvi. Vlakna iz zobi također smanjuju kolesterol i tako doprinose zdravlju srca.

Priprema zobenih pahuljica

Priprema ove kaše traje svega nekoliko minuta. Dovoljno je u loncu zagrijati šalicu mlijeka (možete koristiti kravlje, bademovo ili zobeno mlijeko) i dodati pola šalice zobenih pahuljica. Kuhajte na laganoj vatri dok se kaša ne zgusne, što obično traje oko 5 minuta. Za dodatnu uštedu vremena, možete koristiti i instant zobene pahuljice koje se pripreme za svega 1-2 minute.

Dodaci za okus i nutritivnu vrijednost

Kako biste ovaj doručak učinili još zdravijim i ukusnijim, dodajte svježe ili suho voće po želji. Bobičasto voće poput borovnica, malina ili jagoda bogato je antioksidansima koji štite tijelo od slobodnih radikala i jačaju imunitet. Banane su izvrstan izvor kalija, dok jabuke i kruške pružaju dodatne vlakna.

Za dodatnu dozu zdravih masti, pospite kašu orasima, bademima ili sjemenkama poput chia ili lana. Orašasti plodovi također pružaju proteine, koji su ključni za energiju i održavanje mišićne mase.

Zdravlje i praktičnost u jednoj zdjeli

Ovaj doručak ne samo da je izuzetno zdrav, nego i praktičan. Možete ga pripremiti unaprijed i jednostavno podgrijati ujutro, ili ga čak ponijeti sa sobom na posao. Osim toga, zobena kaša je vrlo prilagodljiva; možete mijenjati sastojke prema sezoni i osobnim preferencijama, čineći ga idealnim doručkom za svaki dan.

Uz ovaj jednostavan obrok, započet ćete dan s obiljem energije i hranjivih tvari koje će vam pomoći da ostanete fokusirani i produktivni do ručka. Brzo, zdravo i ukusno - upravo ono što vam treba za savršen početak dana!

27.08.2024. 08:20:00
Novi komentar
nužno
nužno