« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
ISPROBAJTE :)

Najbolja jutarnja rutina za sjajan dan

Umjesto surfanja po svim društvenim mrežama znanstvenici preporučaju 27-minutnu rutinu koju je lako uklopiti u svoj dan

Neka vam jutro bude najbolje moguće!
Neka vam jutro bude najbolje moguće! (Arhiva)
Više o

savjeti

,

jutro

,

jutarnja rutina

Svako jutro možete poboljšati uz nekoliko malih promjena koje će utjecatipozitivno na cijeli dan koji slijedi. 

Znanstvenici tvrde da svoj odnos prema sebi i drugima te raspoloženje ovisi o tome na kakav način započnete jutro.

Stoga, umjesto surfanja po svim društvenim mrežama znanstvenici preporučaju 27-minutnu rutinu koju je lako uklopiti u svoj dan. 

Pisanje - dvije minute potrebne su vam za jutarnju rutinu zahvalnosti za koju mnogi kažu da će vam promijeniti život. Nakon disanja uzmite papir i olovku i napišite tri stvari za koje ste iskreno zahvalni. Na taj način 'učimo' mozak da se skoncentrira na pozitivne stvari u životu odnosno 'reprogramiramo ga' da se lakše nosi s lošim događajima. 

Učenje - 20 minuta posvetite učenju nečeg novog. To možete učiniti sami proučavajući internet ili čitajući knjigu ili časopis, a možete ući u razgovor s nekim i otkriti nešto novo. U tih 20 minuta možete proširiti svoje znanje, ali i učvrstiti odnos s nekom osobom, a oboje djeluje na vaš osobni rast i razvoj. Psihologinja Vanessa King za Psychologiestvrdi da je učenje novih stvari baza za naš blagostanje.

Vježbe disanja - kako bi eliminirali stres i bili spremniji za izazove koji dolaze, uzmite si pet minuta za vježbe disanja. Posebne vježbe disanja imaju blagotvorni učinak na mentalno i fizičko zdravlje. Disanje je povezano s parasimpatikusom koji djeluje na odmaranje i probavu. Prema Emmi Seppäli, profesorica sa Sveučilišta na Stanfordu, disanje je izravno povezano s emocijama pa ih putem njega možemo kontrolirati. 

07.09.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno