« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
STVARNO?

Najbolja hrana za srce je - fermentirana

Moja omiljena hrana za zdravlje srca koju mnogi ljudi zanemaruju je kimchi, tj. tradicionalno fermentirani kupus koji je popularan u Koreji i često se jede uz svaki obrok, kaže liječnik

Čisto zdravlje
Čisto zdravlje (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

arterije

,

kiseli kupus

,

fermentirani kupus

Prehrana je ključna za zdravlje, jer ako jedete nezdravo, povećavaju se rizici za vaše zdravlje, a najčešće se radi o srčanim bolestima.

Naime, stvari poput konzumiranja puno zasićenih i trans masti mogu dovesti do višeg kolesterola, što može negativno utjecati na zdravlje arterija uzrokujući nakupljanje plaka.

Visok krvni tlak, nedovoljna tjelovježba, dijabetes i višak kilograma također su vodeći čimbenici rizika od srčanih bolesti.

Budući da su prehrana i način života tako usko povezani sa zdravljem srca, dr. William Davis, kardiolog i autor najprodavanije knjige NY Timesa Super Gut, otkrio je koja je hrana najbolja za srce.

Iako postoji mnogo hrane koja je zdrava za srce, dr. Davis želi da ljudi posebnu pozornost obrate na jednu.

"Moja omiljena hrana za zdravlje srca koju mnogi ljudi zanemaruju je kimchi, tj. tradicionalno fermentirani kupus koji je popularan u Koreji i često se jede uz svaki obrok", ističe liječnik.

Ukratko, ne trebate do Koreje - ako ga ne znate napraviti sami, domaći kiseli kupus je jednako dobar....

13.02.2022. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno