« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
SAVJETI

Najbolja hrana za doručak

Preskakanje doručka možda je bolje od konzumiranja nezdrave hrane za doručak

Svježi sir je fenomenalan doručak
Svježi sir je fenomenalan doručak (Arhiva)
Više o

doručak

,

namirnice

Doručak nije potreban svima. U stvari, preskakanje doručka možda je bolje od konzumiranja nezdrave hrane za doručak, piše Healthline. 

Međutim, hranjiv doručak može vam dati energiju, ali i pomoći da se uravnoteženo hranite, stoga evo što se preporučuje:

Grčki jogurt - kremast, ukusan i hranjiv. Ova namirnica ima puno veću količinu proteina od običnog jogurta. Određene vrste grčkog jogurta dobri su izvori probiotika poput Bifidobacteria koji pomaže da crijeva ostanu zdrava. Pokušajte u grčki jogurt dodati svježe bobičasto voće kako biste povećali sadržaj vitamina, minerala i vlakana u obroku.

Jaja - istraživanja su pokazala da konzumiranje jaja za doručak povećava sitost, smanjuje unos kalorija prilikom sljedećeg obroka i pomaže u održavanju stalne razine šećera u krvi. Uz to, žumanjci sadrže lutein i zeaksantin, antioksidanse koji pomažu kod zdravlja očiju. Jaja su jedan od najboljih izvora kolina, vrlo važna hranjiva tvar za zdravlje mozga i jetre. Jaja su također vrlo praktična. Na primjer, tvrdo kuhana jaja su odličan doručak koji možete i ponijeti sa sobom.  

Kava - nevjerojatan napitak za početak dana. Kofein dokazano poboljšava raspoloženje, budnost i mentalne performanse. Čak i male količine kofeina mogu postići ove učinke. Pokazalo se i da kofein ubrzava metabolizam i sagorijeva masnoće. Kava je bogata antioksidansima koji smanjuju upalu, štite stanice i smanjuju rizik od dijabetesa i bolesti jetre.

Svježi sir - fantastična hrana za doručak. Pun je protien koji ubrzavaju metabolizam metabolizam i stvaraju osjećaj sitosti te smanjuju razinu hormona grelin. Zapravo svježi sir se odlično slaže jajima. Jedna šalica svježeg sira sadrži 25 grama bjelančevina. 

Zobene pahuljice - najbolji izbor doručka za ljubitelje žitarica. Napravljene su od mljevene zobi koji sadrži jedinstveno vlakno zvano beta-glukan. Pomaže nam zdravlju, smanjuje kolesterol. Zob je također bogata antioksidansima koji štite masne kiseline od propadanja. Ovi antioksidansi također su dobri za zdravlje srca i smanjenje krvnog tlaka.

 

01.02.2020. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    01.02.2020. 09:27
    grčki jogurt
Novi komentar
nužno
nužno