« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
"KLONIRANA GOVEDINA"

Na policama u trgovinama Velike Britanije meso kloniranih krava

Britanska agencija za sigurnost hrane (FSA) objavila je u srijedu da je pokrenula istragu o tome kako je meso potomka klonirane krave ušlo u prehrambenu industriju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Velika Britanija

,

meso

,

govedina

,

Yvone K. Fulbright

Od klonirane krave poteklo je stotinjak goveda, objavila je na svojoj internetskoj stranici agencija Holstein UK u četvrtak, dan nakon informacije da je meso "potomaka" klonirane životinje u Velikoj Britaniji bilo pušteno u prodaju i konzumirano.

Britanska agencija za sigurnost hrane (FSA) objavila je u srijedu da je pokrenula istragu o tome kako je meso potomka klonirane krave ušlo u prehrambenu industriju. Holstein UK, tijelo nadležno za rodoslovnik krava i bikova s farmi u Velikoj Britaniji, objavilo je da su od klonirane krave potekla 97 goveda. Za prodaju mesa i proizvoda kloniranih životinja ili njihovih potomaka potrebno je zatražiti posebno odobrenje, propisuje europsko zakonodavstvo.

No FSA takvo dopuštenje nije dala, a niti je to od nje bilo zatraženo, objavila je u srijedu. Stručnjaci ocjenjuju, međutim, da ti proizvodi nisu opasni po zdravlje. FSA je objavila da je ušla u trag svim telićima u Velikoj Britaniji koji potječu od osam embrija krave klonirane u Sjedinjenim Državama. Meso dvaju njezinih potomaka, Dundee Paratrooper i Parable, zaklanih 2009. te 2010, ušla su u prehranu. FSA drži da je njihovo meso već moralo biti konzumirano. (hina/metro-portal)

05.08.2010. 11:13:00
Novi komentar
nužno
nužno