« Seks
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
EH...

Mušterije od prostitutki žele pravu ljubav

Muškarci koji postaju redovni klijenti prostitutki često razvijaju osjećaj romantike i ljubavi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

seks

,

prostitucija

,

prostitutke

Iako se obično vjeruje da muškarci koji plaćaju za seks pokušavaju izbjeći emocionalni angažman, novo istraživanje otkriva kako muškarci koji postaju redovni klijenti prostitutki često razvijaju osjećaj romantike i ljubavi. Rezultati ovog istraživanja objavljeni su u novom broju časopisa Men and Masculinities.

"U posljednjih nekoliko godina možemo uočiti postupnu normalizaciju nezavisne prostitucije u segmentu djevojaka za pratnju (escort), gdje su seksualni susreti došli do odnosa sličnih kvazi-spojevima", kazala je autorica studije Christine Milrod. "Naše istraživanje pokazuje da redoviti klijenti pojedinog određenog pružatelja seksualnih usluga često doživljavaju osjećaj duboke emocionalne privrženosti, koja može napredovati u autentičnu ljubavnu vezu."

U ovoj novoj studiji, Milrod i koautor Ronald Weitzer analizirali su 2.442 posta na internetskim raspravama po forumima za seksualne usluge na stranici gdje više od milijun mušterija prostitutki čita i piše o svojim iskustvima. Otprilike jedna trećina njih uključena je u raspravu o emocionalnoj bliskosti između prostitutki i njihovih klijenata, od kojih su mnogi izrazili želju da razviju njihove odnose iznad tjelesne razine u odnos dijeljenja privatnih osjećaja i međusobne ljubavi.

"Ti odnosi slijede konvencionalni romantični scenarij koji normalizira vezu i destigmatizira obje strane u tom odnosu, pružatelja seksualne usluge i mušteriju", navodi Milrod. "Studija pokazuje da se ova vrsta normalizacije može manifestirati u spajanju njihovih financija, obitelji i, konačno, monogamnih partnerstva - u kojem nekadašnja pružateljica seksualnih usluga više nije djevojka za zabavu, nego romantična partnerica u stvarnom životu."

Izvor: znanost.com

27.08.2012. 17:35:00
Novi komentar
nužno
nužno