« Žene
objavljeno prije 9 mjeseci i 22 dana
MA DA?

Muškraci se zaljubljuju brže od žena

Rezultati su pokazali kako se muškarci zaljubljuju u roku od nekoliko tjedana, dok je ženama za to potrebno ipak nešto više

Muškarci su zapravo nježniji spol?
Muškarci su zapravo nježniji spol? (Arhiva)
Više o

žene

,

zaljubljenost

,

muškarci

Obično se misli da su žene te koje se u odnosu brže vežu, a samim time i zaljubljuju. One su te koje malo polude, opsjedaju svoje partnere i postaju posesivne, barem tako muškarci misle.

No, ipak su istraživanja dokazala kako te tvrdnje i nisu baš istinite. Danas su djevojke mnogo opuštenije, hladnije i staloženije u odnosu na muškarce koji su postali nježniji i zaljubljeniji 

Jedno je istraživanje, koje je uključivalo 172 studenta, pokazalo kako su muškarci ti kojiprvi izjavljuju ljubav. "Mislim da žene nesvjesno odgađaju ljubav prema muškarcima", rekla je tada voditeljica studije Marissa Harrison.  

Rezultati su pokazali kako se muškarci zaljubljuju u roku od nekoliko tjedana, dok je ženama za to potrebno ipak nešto više. Kao mogući razlog znanstvenici navode seks koji muškarci često izjednačuju s ljubavlju. 

Možda se žene percipira kao manje racionalne kada je o ljubavi riječ zato što imaju veći kapacitet za obradu emocionalnih iskustava. Danas, svakako, muškarci pokazuju više emocija nego što su ikada do sad, dok su se žene zatvorile u sebe. 

13.06.2019. 21:42:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    14.06.2019. 10:15
    ovo je točno
Novi komentar
nužno
nužno