« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
MA DA?!

Muškarcima se inteligencija može procijeniti po izgledu

Istraživanje čeških znanstvenika uspjelo je identificirati načine na koje možete prepoznati je li neka osoba inteligentna ili nije po izgledu lica

Kako prepoznati inteligentnog muškarca
Kako prepoznati inteligentnog muškarca (Arhiva)
Više o

žene

,

lice

,

muškarci

,

inteligencija

,

morfologija lica

Oči su ogledalo duše, kaže stara narodna, no i lice ima puno toga za reći, tvrde češki znanstvenici u rezultatima svojih istraživanja objavljenih u magazinu PlosOne

Preciznije, to se odnosi na muškarce, iako i kod žena ima nekih generalnih naznaka kako po licu prepoznati koliko je inteligentna osoba s kojom razgovarate. Morfologija lica i inteligencija su kod muškaraca čvrsto povezani, tvrde znanstvenici.

Kod žena je drugačija situacija jer žensko lice ima neke karakteristike prema kojima se može prepoznati razina inteligencije, no kako se kod žena prvo gleda privlačnost, tako je nastao i mit da su privlačnije žene inteligentnije, što u stvari nije pravilo.

Dakle, inteligentnije osobe imaju tanju bradu, uže lice i veći i duži nos, dok se niži koeficjent inteligencije može prepoznati po masivnoj bradi, širokom licu i manjem nosu. 

Uz sve to, ipak možete odati dojam inteligentnije osobe nego što stvarno jeste ako se smijete, jer su ispitanici redom nasmijana lica proglašavali inteligentnijim, a namrštena neinteligentnim. 

Kako osmijeh na licu izaziva i povjerenje, evo vam recepta kako ostaviti dojam inteligentne osobe.

25.04.2014. 13:28:00
Novi komentar
nužno
nužno