« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
JUTRO POSLIJE

Hrana za mamurluk

Ako planirate veselu večer i sumnjate da bi alkohol mogao teći u potocima, prije toga otiđite do trgovine i nabavite namirnice za jutro poslije

Litra kave neće vam pomoći
Litra kave neće vam pomoći (Dreamstime)
Više o

hrana

,

med

,

mamurluk

,

riža

,

naranča

,

đumbir

,

liječenje mamu

Mamurluk je prilično nezgodna pojava, jer kad ujutro otvorite oči nakon burne noći, glava je tri broja veća, a mislite da u želucu čuči alien koji samo što nije izašao kroz pupak. No, ne treba u takvim situacijama očajavati ili skuhati lonac kave, ima i boljih metoda.

Svi smo u filmovima vidjeli raznorazne grozomorne napitke koje ljudima daju kako bi se čudesno oporavili, no mi ovdje nećemo dati recept za nešto što izgleda kao da je živo i treba ga popiti, nego predložiti normalne namirnice koje će ublažiti simptome mamurluka.

Za početak, potrebno je napuniti organizam vodom i podići razinu šećera u krvi, no kako vaš želudac sigurno nije raspoložen za egzibicije, bit će dovoljno pojesti nekoliko naranči. Ako vam padne na pamet pojesti jabuku, nemojte ni u ludilu, bit će vam još gore.

Sjajna kombinacija koja radi istu stvar je med i limun - iscijedite jedan limun i u sok umiješajte dvije žlice meda. Iako vam se neće odmah razbistriti glava i srediti želudac, osjetit ćete kako polako stiže energija koja će vam dati snage za dalje.

Možete i napraviti čaj od đumbira, jednostavno naribajte malo korijena u vrelu vodu, pustite desetak minuta i umiješajte ponovno čarobni med i limun, bit će vam još bolje.

Ako vam kruli želudac, morat ćete staviti nešto u njega, ali i paziti da to odmah ne ode u WC školjku. Stoga, neutralna hrana - kuhana riža da pokupi kiselinu, a dok čekate da se skuha, banana do dvije koje će svojim sadržajem kalija pripremiti želudac za hranu.

I da, savjet koji zlata vrijedi - prije nego što piješ, jedi ...Jer ako vas krene pa se zapijete, kao što smo pisali neki dan, pojest ćete tri puta više kalorija u 24 sata nego što je normalno i dobiti cijeli jedan kilogram. Stoga, oprez s čašicom (ili bocama, svejedno).

25.04.2014. 16:28:00
Novi komentar
nužno
nužno