objavljeno 25.04.2014. 16:28:00
JUTRO POSLIJE

Hrana za mamurluk

Ako planirate veselu večer i sumnjate da bi alkohol mogao teći u potocima, prije toga otiđite do trgovine i nabavite namirnice za jutro poslije

Litra kave neće vam pomoći
Litra kave neće vam pomoći (Dreamstime)

Mamurluk je prilično nezgodna pojava, jer kad ujutro otvorite oči nakon burne noći, glava je tri broja veća, a mislite da u želucu čuči alien koji samo što nije izašao kroz pupak. No, ne treba u takvim situacijama očajavati ili skuhati lonac kave, ima i boljih metoda.

Svi smo u filmovima vidjeli raznorazne grozomorne napitke koje ljudima daju kako bi se čudesno oporavili, no mi ovdje nećemo dati recept za nešto što izgleda kao da je živo i treba ga popiti, nego predložiti normalne namirnice koje će ublažiti simptome mamurluka.

Za početak, potrebno je napuniti organizam vodom i podići razinu šećera u krvi, no kako vaš želudac sigurno nije raspoložen za egzibicije, bit će dovoljno pojesti nekoliko naranči. Ako vam padne na pamet pojesti jabuku, nemojte ni u ludilu, bit će vam još gore.

Sjajna kombinacija koja radi istu stvar je med i limun - iscijedite jedan limun i u sok umiješajte dvije žlice meda. Iako vam se neće odmah razbistriti glava i srediti želudac, osjetit ćete kako polako stiže energija koja će vam dati snage za dalje.

Možete i napraviti čaj od đumbira, jednostavno naribajte malo korijena u vrelu vodu, pustite desetak minuta i umiješajte ponovno čarobni med i limun, bit će vam još bolje.

Ako vam kruli želudac, morat ćete staviti nešto u njega, ali i paziti da to odmah ne ode u WC školjku. Stoga, neutralna hrana - kuhana riža da pokupi kiselinu, a dok čekate da se skuha, banana do dvije koje će svojim sadržajem kalija pripremiti želudac za hranu.

I da, savjet koji zlata vrijedi - prije nego što piješ, jedi ...Jer ako vas krene pa se zapijete, kao što smo pisali neki dan, pojest ćete tri puta više kalorija u 24 sata nego što je normalno i dobiti cijeli jedan kilogram. Stoga, oprez s čašicom (ili bocama, svejedno).

25.04.2014. 16:28:00
http://m.metro-portal.hr/hrana-za-mamurluk/84589/