« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
WTF?!

Vole li roditelji mobitele više od djece?

Djeca sve više osjećaju da njihovi roditelji više pažnje posvećuju svojim pametnim telefonima nego njima

Što vam je važnije, telefon ili djeca?
Što vam je važnije, telefon ili djeca? (DeviantArt)
Više o

djeca

,

mobiteli

,

roditelji

,

smartphoni

,

pametni telefoni

,

igranje

Pametni telefoni preuzeli su naš život do te mjere da su roditelji postali toliko opsesivni da zanemaruju svoju djecu jer su im pametni telefoni bitno zanimljiviji i jednostavno se ne mogu odvojiti od njih. 

Naime, istraživanje u restoranima brze hrane pokazalo je da roditelji obraćaju više pažnje na ekrane svojih telefona nego na djecu. Promatrao se 55 obitelji koje su došle s djecom na ručak, a od toga je 40 roditelja izvuklo smartphone i nije micalo pogled s ekrana. 

Preko četvrtine roditelja cijelo je vrijeme imalo smartphone u ruci, a nije bio rijedak slučaj da roditelji podviknu na djecu da se stišaju dok su oni na telefoni.

Što je još gore, mnogi su roditelji davali maloj djeci tablete kako bi se zabavila dok oni gledaju u ekrane svojih pametnih telefona. 

Kada bi to bili izolirani slučajevi, problem ne bi bio tako izražen, no nastavnici u školama sve češće primjećuju kako djeca ne razvijaju neke temeljne motoričke vještine zbog prevelike količine vremena koje provode na tabletima, a da se ne govori o velikom padu razine interakcije djece i roditelja.

Sve u svemu, kad ne radite, pametni telefon i tablete u ladicu, a društvene igre na stol. 

25.04.2014. 09:03:00
Novi komentar
nužno
nužno