« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
BUDI COOL

Muškarci koji glume nezainteresiranost još su privlačniji ženama

Držanje druge strane u neznanju o tome koliko nam je draga djelovat će na to što ona misli o nama i privući njeno zanimanje

Cooleri su privlačniji ženama
Cooleri su privlačniji ženama (nuttakit/FreeDigitalPhotos)
Više o

ljubav

,

žene

,

veze

,

muškarci

,

privlačnost

Ženu će muškarac više privlačiti ako nije sigurna u to kakvo mišljenje ima o njoj ili što osjeća za nju. Dečki, eto kvalitetne informacije za razvijanje osvajačke strategije koju možete upotrijebiti za pronalazak ljepše polovice u slučaju da ste sami. Nema veze što se bliži Valentinovo. Za ovu pomoć možete zahvaliti istraživačima Erin Whitchurch i Timothyju Wilsonu sa Sveučilišta Virginia, te Danielu Gilbertu sa Harvarda. Njihov rad objavljen je u časopisu Psihološka znanost (Psychological Science). „Kad se ljudi sretnu po prvi put, lako je moguće da popularni savjet za veze ipak vrijedi - držanje druge strane u neznanju o tome koliko nam je draga djelovat će na to što ona misli o nama i privući njeno zanimanje", objašnjavaju stručnjaci koji su do svojih zaključaka stigli analizirajući 47 studentica.

Kako bi dobili što iskrenije i preciznije odgovore studentice nisu znale pravi motiv eksperimenata već su mislile da s pozvane kako bi sudjelovale u istraživanju o tome može li Facebook poslužiti kao stranica za upoznavanje partnera.

Djevojkama su pokazani lažni profili četvorice muškaraca. Prvoj skupini je rečeno da će vidjeti muškarce kojima su se najviše dopale. Drugoj skupini je rečeno da su ta četvorica muškaraca ocijenila iznadprosječnima upravo djevojke iz te skupine. Trećoj skupini studentica j e rečeno da bi to mogli biti muškarci kojima su se one dopale najviše ili iznad prosjeka, no ništa im nije precizirano. Drugim riječima, djevojke iz treće skupine nisu znale kolika je razina interesa muškaraca za njih.

Žene koje su vjerovale da se jako sviđaju muškarcima bile su više privučene tim muškarcima od žena koje su vjerovale da ih muškarci smatraju prosječno privlačnima. No one koje su najviše bile privučene muškarcima bile su upravo djevojke iz treće skupine  - one koje nisu bile sigurne koliko se ustvari sviđaju muškarcima.

Istraživači su na taj način potvrdili istinitost onog savjeta (kojeg možete naći u bezbroj članaka i knjiga o vezama) da diskretno tajenje osjećaja i interesa za neku osobu budi više zanimanja kod te druge strane nego izravno i javno pokazivanje svega navedenog. Ipak, imajte u vidu da je istraživanje provedeno u kontekstu Interneta - žene su svoje odluke temeljile na vrlo oskudnim informacijama o muškarcima, a to je važan čimbenik  jer upoznavanje oči u oči često može biti sasvim drugačije.

02.02.2013. 20:09:00
Novi komentar
nužno
nužno