« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
TREBALI BI

Možete li zamijeniti šećer?

Evo kratke liste što se sve može koristiti kao zaslađivač hrane kako biste izbjgegli korištenje rafiniranog bijelog šećera koji nije dobar za organizam

Riješite se viška šećera
Riješite se viška šećera (Arhiva)
Više o

šećer

,

zamjene

Šećer, ako do sada niste uspjeli shvatiti (a vjerojatno jeste) nije dobar za vaše zdravlje, a pogotovo činjenica da je ubačen u sve moguće što se može kupiti.

Znači, obični bijeli rafinirani nije dobar za tijelo, dokazala su mnogobrojna istaživanja, a i kod kupovine smeđeg šećera morate jako paziti da vas ne zapadne obojeni bijeli šećer.

Stoga, evo nekoliko savjeta Sama Talbota, šefa kuhinje prestižnog newyorškog restorana  kako zamijeniti bijeli šećer.

Za početak Talbot preporučuje začine, jer će ga u kolačima i slasticama uspješno zamijeniti muškatni oraščić ili cimet koji će, osim koristi za organizam, dati puno bolji okus vašim slastičarskim majstorijama.

Desert je također osjetljiva stvar, a kao alternativu šećeru u ovom slučaju Talbot predlaže voćni pire jer prirodni šećeri iz voća mogu dati slatkoću svakom obrodu, uz to što neke voćke poput breskvi, krušaka ili jagoda imaju velik udio vlakana koja će usporiti apsorpciju šećera iz krvi.

Med iz saća sjajna je mogućnost koju obavezno treba koristiti za čajeve, a napokon je svoje zasluženo mjesto dobila i stevia rebaudiana, čudesna brazilska biljka koja se pojavila na policama kao zaslađivač u svim oblicima, tako da se može koristiti za sve, od kave i čajeva do kolača. 

15.02.2021. 11:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    15.02.2021. 17:57
    med i cimet najbolja zamjena za secer
Novi komentar
nužno
nužno