« Glazba
objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana
NAJAVE

Mark Mrakovčić & Šiza u Vintage Industrial Baru

Mark Mrakovčić je skladno isprepleo indie, pop, garage, noise, folk i blues u „Breeding Black Sheep"

Mark Mrakovčić u Vintageu
Mark Mrakovčić u Vintageu (Arhiva)
Više o

Vintage Industrial Bar

,

Mark Mrakovčić

,

Šiza

Respektabilni glazbeni producent Mark Mrakovčić i energični dvojac Šiza u četvrtak 14. listopada podijelit će pozornicu Vintage Industriala u službi koncertne promocije vinilnih izdanja svojih albuma prvijenaca.

Mark Mrakovčić je skladno isprepleo indie, pop, garage, noise, folk i blues u „Breeding Black Sheep", što je pokrenulo lavinu pozitivnih reakcija struke te ga upisalo na listu nominacija za Porin u kategoriji najboljeg albuma alternativne glazbe.

Mark Mrakovčić - Moneymouth

Stilski gledano Mark Mrakovčić kao da je 'vanbračno dijete' nemogućeg braka Velvet Undergrounda i Strokesa, s nizom sitnih natruha koje mirišu i na poteze grupa Blondie i Sonic Youth između ostalih - ukratko kao da je Mark sve ove godine udisao njujorški, a ne zagrebački zrak." - Zoran Stajčić, Ravno do dna

Njegove su pjesme izuzetno zrele, aranžmanski razrađene i zapravo nude tu jednu jednostavnost skladbe koju je i najteže postići." - Dubravko Jagatić, Nacional

Njegujući glasni i žestoki rock izričaj s punk energijom i pomalo garažnom estetikom Šiza je u kratkom roku dobila etiketu benda koji isporučuje, a ne samo obećaje, što su kolege sa scene dodatno potvrdili ukrasivši lovorikama album „Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem".

Šiza - Skromnost nikad nije bila fer

Minimalizam postave niti malo se nije odrazio na zvučnu sliku Šize koja nikada ne ostavlja dojam da nešto fali, već u pjesmama doslovno melje sve pred sobom." - Vedran Harča, Ravno do dna

Antolić je prije svega dobar pjesnik, a glazba odlično prati njegovu poetiku. Snažno, energično i moćno, kakav rock'n'roll i treba biti." - Dubravko Jagatić, Nacional

Koncertna promocija vinilnih izdanja albuma garantira energične izvedbe, a posjetitelji će imati priliku nabaviti svoj primjerak albuma na ploči po promotivnoj cijeni.

Ulaznice
Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 55 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), ili putem Entrio sustava. Na dan promocije za ulaznice će biti potrebno izdvojiti 60 kn.

Promocija će se održati u skladu sa svim mjerama i preporukama Stožera, na ulazu će biti potrebno pokazati COVID potvrdu.

Događaj organizira Dostava Zvuka.

11.10.2021. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno