« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
KONCERTI

Mario Biondi prvi put u Hrvatskoj

U gotovo tridesetogodšnjoj karijeri nikad ga nismo mogli uživo slušati u Hrvatskoj, stoga ne propustite ovu priliku 14. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Mario Biondi dolazi u Lisinski
Mario Biondi dolazi u Lisinski (Menart)
Više o

ulaznice

,

KD Vatroslav Lisinski

,

koncert

,

Mario Biondi

Mario Biondi, jedan je od najljepših muških vokala svjetske glazbene soul - jazz scene. Ima topao, dubok i senzualan glas, a ujedno samouvjeren i čist, zbog čega ga mnogi nazivaju i talijanskim Barryem Whiteom! Karijeru je započeo 1988. godine kao prateći vokal mnogim afirmiranim glazbenicima, među ostalim i Rayu Charlesu.

Iako Biondi uglavnom pjeva na engleskom ili talijanskom jeziku, mnogi će se složiti da ipak najbolje govori jezikom soula i jazza. Riječ je o strastvenom Talijanu iza kojeg je platinasti hit "This Is What You Are", s duplog live album  'I Love You More' na kojem su njegovi nastupi s Duke Orkestrom, ali i četiri studijska albuma - 'Handful of Soul', „If", „Due (With the Unexpected Glimpses)" „SUN" (Sony Music / Menart).

Prošle godine, promovirao je „SUN" u Royal Albert Hallu gdje mu se pridružila i grupa Incognito

Ove će godine album predstaviti publici na solo turneji u sklopu koje će posjetiti i Zagreb - 14. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ulaznice za koncert kreću u prodaju u utorak 13. svibnja putem sustava www.ulaznice.hr

Prije osam godina, izdaje svoj prvi album 'Handful of Soul' s dvanaest pjesama kombinirajući klasike s novim pjesmama. Album je odmah prihvaćen s velikim entuzijazmom među publikom, ali i kolegama glazbenicima, donijevši Mariu platinasto izdanje.

Drugim studijskim albumom 2009., pod nazivom  „If" ostvaruje komercijalni uspjeh s čak tri platinasta izdanja, a najavljivan je radijskim singlom „Be Lonely" koji su mjesecima emitirale sve veće radio stanice u državi. Album je plod uspješne međunarodne suradnje s pratećim glazbenicima, a opisan je  kao topao i strastan soul-jazz.

Suradnja s Burtom Bacharachom, koja je započela godinu dana ranije na festivalu u San Remu, produbila se i obogatila vrijednim Bacharachovim poklonom - pjesmom "Something That Was Beautiful", koja se također našla na albumu. Uskoro je uslijedila prestižna suradnja s Blueyem, vođom britanskog sastava Incognito, koji je remiksirao „No' Mo' Trouble" i stvorio najveći ljetni hit u Italiji te godine.

Prije točno četiri godine,2010. izdaje i drugi album uživo 'Yes, You' snimljen tijekom potpuno rasprodane ljetne turneje po Italiji.

Niz koncerata diljem svijeta, velika popularnost u Japanu, brojne nagrade i albumi, dovoljno govore o kakvom je glazbeniku riječ. U gotovo tridesetogodšnjoj karijeri nikad ga nismo mogli uživo slušati u Hrvatskoj, stoga ne propustite ovu priliku 14. listopada  u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog!

Ulaznice: 190 /200 / 230 / 260 kuna

Sve informacije pratite na Facebook stranici Menart BPM-a.

08.05.2014. 11:57:00
Novi komentar
nužno
nužno