« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
INMUSIC 2014

Your Gay Thoughts i The Canyon Observer sitžu na INmusic

INmusicMENT je još jedan uspješno zaključen natječaj nakon britanskog All About the Music s kojeg nam stižu Stop Drop Robot

Mala, ali jaka slovenska ekspedicija na Jarun
Mala, ali jaka slovenska ekspedicija na Jarun (INmusic)
Više o

INmusic 2014

,

INmusicMENT

,

Your Gay Thoughts

,

The Canyon Observer

U sklopu slovenskog natječaja INmusicMENT u sinoćnjem su finalu u legendarnom Kinu Šiška svoj nastup na INmusic festivalu izborila dva benda. Žiri je odabrao Your Gay Thoughts, a publika je kartu za Zagreb omogućila bendu The Canyon Observer.

INmusic festival tako nastavlja s afirmiranjem mladih i perspektivnih bendova. INmusicMENT je još jedan uspješno zaključen natječaj nakon britanskog All About the Music s kojeg nam stižu Stop Drop Robot.

Your Gay Thoughts je audio-vizualni kolektiv koji se definira kao post-pop bend, a za zvuk su zaduženi Gregij i Fejzo, poznati i kao DJ-evi Felis CATUS i Softskinson. Ovaj dvojac inspiraciju vuče iz instrumentalnog hip-hopa, aktualne elektronike, pa čak i post-punka. Za vizualni dojam i dobru atmosferu tu je Mina Fina, koja na koncertima izvodi oku ugodnu video projekcije.

Publika je bila sklonija Post-metal i sludge bendu koji nosi ime The Canyon Observer. Ovakav opis barem djelomično opisuje zvuk petorke koja istražuje ambijentalnu stranu metala kao i njegovu iskonsku agresiju. U tri godine bend je izdao dva EP-a i odradio preko sedamdeset koncerata od čega polovica otpada na inozemstvo. Ove godine su obećali i treći album, ali i prvi nastup na najvećem engleskom metal festivalu Bloodstock.

Uz već spomenute Your Gay Thoughts i The Canyon Observer, na sinoć održanom INmusicMENTu još su tri benda okušala sreću, a riječ je o Roger N. Out, Trus! i Ludovik Material.

Velika glazbena imena zaštitni su znak ovog najkvalitetnijeg i najcjenjenijeg domaćeg festivala koji velik naglasak stavlja i na stvaranje uvjeta onim bendovima koji iza sebe nemaju veliku i vjernu publiku. Ipak, INmusic festival se pobrinuo i za to da potencijalni obožavatelji što brže i jeftinije dođu na zagrebački Jarun. Festivalske pakete koji uključuju ulaznicu, kamp te prijevoz iz Ljubljane, Maribora, Beograda, Skopja, Podgorice, Mostara, Sarajeva i Banja Luke, potražite na službenoj web stranici festivala.

Veselimo se susretu na 9. INmusic festivalu koji će se održati od 23. do 25. lipnja na Otoku mladosti. Festivalske karte kupite za samo 349 kunaTisak media centrima , Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) te online na službenoj stranici festivala inmusicfestival.com.

07.05.2014. 14:36:00
Novi komentar
nužno
nužno