« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
INMUSIC 2014

Europski glazbeni potencijali na INmusicu

Publika INmusic festivala već se imala prilike upoznati sa svježim i zanimljivim europskim glazbenim potencijalima

Linkoban, odlična dansko-kineska kombinacija
Linkoban, odlična dansko-kineska kombinacija (INmusic)
Više o

Ti

,

INmusic 2014

,

mladi izvođači

,

Linkoban

,

N'toko

Toliko mladih bendova, a u medijima se uvijek vrte isti prokušani izvođači. Kako onda čuti nešto novo?

Jedan od načina je doći na INmusic festival koji u suradnji s programom ETEP (European Talent Exchange Program) potiče nastupe i popularizira mlade europske izvođače kroz festivale i medije. Publika INmusic festivala već se imala prilike upoznati sa svježim i zanimljivim europskim glazbenim potencijalima.

Ove godine dolazi potpuno vizualno i auditivno osvježenje, kinesko danska kombinacija utjelovljena u Ling Ly, odnosno sve poznatiju Linkoban. Bit će tu i slovenski hip hoper bez dlake na jeziku N'toko. U sklopu CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Program), koji princip razmjene glazbenika primjenjuje na festivale Istočne i Središnje Europe, INmusic festival će posjetiti srpski duo Ti, bend sporijih hipnotičkih ritmova.

Linkoban se sve više uvlači u europsku glazbenu scenu i pod kožu publike koja očekuje nešto drugačije. Njene live izvedbe hipnotiziraju i udaraju kako vizualno, tako i zvučno. Debitantski album „Super Into It" je naišao na veliko odobravanje, a basevima ispunjen hit „Like This" obilježio je skandinavske plesne podije i radijski eter sjevernih zemalja. Linkoban nije bila iste sreće i u Kini. Zbog previše eksplicitnih tekstova dobila je zabranu javnog nastupa pa je medije i velike klubove zamijenila underground nastupima. Koliko se može saznati, o nastupima će se još dugo pričati.

Sa nešto južnijih i nama susjednih predjela dolaze najglasnija hip-hop usta Slovenije. N'toko je svoj ugled stekao zahvaljujući svojim tehničkim vještinama i nevjerojatnom brzinom koja mu je omogućila uzastopne pobjede na državnim rap natjecanjima. N'toko, nakon nekoliko izdanih albuma, od kojih je „Parada ljubezni" naišla na najbolji prijem, danas živi na relaciji između Slovenije i Japana gdje je odradio više od 40 koncerata. S vremenom je brzina ustupila pred hip hop oštrinom upakiranom u dance elektro pop u što će se uskoro moći osvjedočiti i publika INmusic festivala.

Za kraj, u suradnji s CEETEP programom INmusic festival predstavlja psihodelični elektro pop duo Ti iz Srbije. Riječ je o potpuno drugačijem zvuku nego li kod prethodna dva izvođača. Ilija Duni i Trajče Nikolovski, rođeni u Makedoniji, svoje su putove ukrstili u Beogradu nakon čega su uskoro našli svoj put do publike. Prepoznatljivi su po snenim melodijama, toplim synth bass dionicama i jednostavnom ali dirljivom poezijom. Njihov prvi album „Vidimo se" najbolji je soundtrack za lijena i kišna poslijepodneva ili za buđenje u kasna sunčana jutra.

Ne propustite najbolju europsku glazbu u nastajanju, ali i glazbene legende poput The Black Keys, Pixies, MGMT, Foals, The Fratellis te mnoge druge. Festivalske karte kupite za samo 349 kunaTisak media centrima , Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) te online na službenoj stranici festivala inmusicfestival.com.

INmusic festival se pobrinuo i za one koji ne dolaze iz Hrvatske. Festivalske pakete koji uključuju ulaznicu, kamp te prijevoz iz Ljubljane, Maribora, Beograda, Skopja, Podgorice, Mostara, Sarajeva i Banja Luke, potražite na službenoj web stranici festivala.

Vidimo se na Jarunu od 23. do 25. lipnja.

09.05.2014. 14:50:00
Novi komentar
nužno
nužno