« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Mala pametna Toyota iQ

Jednoga ćemo dana vjerojatno svi voziti ovakve male gradske automobile čiji ih je dizajn definirao vožnjom za jedno ili maksimalno dvoje ljudi. Ovaj maleni automobil dosta podsjeća na Smarta, unutrašnjost je prostrana, a za razliku od Smarta imate i stražnja sjedala. Spustite li stražnja sjedala imate prostranu pozadinu za sve torbe i vrećice kada idete u kupovinu. Sjedala možete iskoristiti i za prijevoz jedne odrasle osobe ili djeteta za kraća putovanja, no tada ćete izgubiti prostranost i komociju pomicanjem prednjih sjedala naprijed.

Njegova vanjština odiše ljupkošću, no unutrašnjost je jednako dražesna, uredna i uređena potpuno minimalistički kako bi se povećala vizualna prostornost malenog gradskog automobila.

Toyota je mašinu smanjila kako bi stala u ovaj maleni pametan automobila, stoga je vožnja ekonomična, ali je ostavljeno i dovoljno prostora za pravu brzu vožnju. Automobil je zaista siguran, u njemu se nalazi čak devet zračnih jastuka uključujući i zračni jastuk preko čitavog zadnjeg stakla.

Toyota iQ nije malena jurilica, ali je automobil kakav bismo svi uskoro mogli voziti.

Karakteristike

0-100 km/h: 14.7 sec                                   Najveća brzina: 149km/h   
Emisija: 99g/km                                           Snaga: 67 ks
Motor: 1.0                                                    Potrošnja: 4.3 litara/100km

Piše: Emma Forrest, MWN
25.05.2009. 10:47:00
Novi komentar
nužno
nužno