« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
loša vijest za nostalgičare

Prestaje proizvodnja megapopularnog Golfa jedinice

Vjerovali ili ne, Golf jedinica još uvijek se proizvodi u Volkswagenovim pogonima u Južnoj Africi

Više o

VW Golf

Gotovo nevjerojatno zvuči vijest da se prestaje proizvoditi Golf I, automobil koji je prvi put proizveden prije 39 godina u Njemačkoj. Podružnica Volkswagena u Južnoafričkoj republici planira prestati proizvoditi ovaj automobil 2010. Slavni se automobil koji je doživio šest redizajna proizvodi u tvornici u Uitenhageu koji se nalazi 750 kilometara istočno od Cape Towna.

Golf jedinica je, kao i u Hrvatskoj stekao kultni status u ovoj dalekoj zemlji, samo prošle godine proizvelo se otprilike 90 tisuća komada od koji je 40 tisuća napravljeno za izvoz u Azijsko-pacifičke zemlje.

Slična se priča već dogodila s još jednom VW automobilom - bubom, koja se godinama nakon prestanka proizvodnje u Europi proizvodila u Brazilu. Golf je upravo bio dizajniran kao zamjena za megapopularnu bubu koja je ipak, nakon prestanka proizvodnje u Brazilu, toliko nedostajala buboljupcima da je sjedište VW-a odlučilo automobil redizajnirati i ponovno proizvoditi. Ovaj put, od automobila namijenjenoga ostarjelim hipijima, postao je to šminkerski japijevski automobil.

03.06.2009. 10:51:42
Novi komentar
nužno
nužno