« Život
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Together forever

Ljubav koja traje 80 godina

Upoznali su se kao 5-godišnjaci 1929. i od onda su zajedno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Daily Mail)
Više o

ljubav

,

brak

,

veza

U zajednici koja traje 9 desetljeća i preživila je Drugi svjetski rat, Jim Hadwin i njegova žena Moira uspjeli su zadržati ljubav i međusobno poštovanje. ˝Uvijek smo se dobro slagali i znali smo da će naš odnos potrajati˝, kaže 85-godišnji Jim, inače umirovljeni vatrogasac.

˝Proveli smo život zajedno i ne bih promijenio ništa. Još uvijek se dobro zabavljamo i zahvalan sam što smo i dalje skupa˝, dodaje Jim. ˝Vrlo smo slični no kao i bilo kojoj drugoj vezi povremeno zna doći do svađe. Ipak oboje smo svjesni da su to sitnice koje ne mogu narušiti naš odnos.˝

Nakon što su dvije godine proveli zajedno u osnovnoj školi, Moira se preselila u obližnju žensku školu, i to je bio prvi i posljednji put kada se rastavila od budućeg supruga. Ponovo su se sreli u dobi od 11 godina, kada su se igrom sudbine opet našli u istoj školi.

Jimu je trebalo tri godine da skupi hrabrosti i pita Moiru hoće li biti njegova djevojka. Par je svoju vezu započeo u dobi od 14 godina. Kada je Europu zahvatio rat, Jim je poslan na ratište, dok je Moira radila u tvornici oružja.

No čak ni udaljenost i razdvojenost nisu mogli narušiti njihov odnos. Prije nego je krenuo na ratište, Moira je Jimu dala tri fotografije, jednu za svaki džep na uniformi, da ga štite od metaka. ˝Izgleda da mi je to doista pomoglo jer ni jednom nisam bio ranjen. Rat je bio teško vrijeme za oboje, no preživjeli smo ga i bili smo si oslonac˝, prisjeća se Jim.

1948. vjenčali su se i započeli karijere kao vatrogasac i tajnica. Jim je umirovljen 1976. Od onda zajedno provode vrijeme u mirnom gradiću na jugu Engleske. ˝Danas ljudi olako odustaju od veza i braka. Najlakše se razvesti. Svi imamo uspone i padove, a umijeće je opstati i pronaći rješenje˝, objašnajva Jim.

Jim ima i zlatno pravilo za sve muškarce koji su tek ušli u brak. ˝Opstali smo toliko dugo jer sam zarađivao novac i donosio ga svojoj ženi˝, dodaje u šali.

16.11.2009. 06:54:40
Novi komentar
nužno
nužno