« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
MMMM

Lavanda - sve blagodati čudesne biljke

Eterično ulje je jedno od rijetkih koje se može nerazrijeđeno nanositi na kožu, a s obzirom da potiče njezinu regeneraciju smatra se odličnim sredstvom pri iscjeljivanju akni, opekotina, rana, ožiljaka i ekcema

Čudesna mirisna lavanda
Čudesna mirisna lavanda (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

lavanda

,

ulje lavande

Lavanda je mirisna grmolika biljka potječe s grčkih otoka te se učestalo koristi u liječenju unutarnjih i vanjskih tjelesnih boljki, a zahvaljujući svojim blagotvornim umirujućim svojstvima odlično djeluje na psihu te stanja poput anksioznosti, nesanice i depresije.

Uklanjanje boli

Lavanda može pomoći i pri uklanjanju boli, a njezin blagi miris otklanja, smiruje i opušta osjećaj napetosti zbog čega se eterično ulje lavande koristi i za masažu, a može pomoći i kod reumatskih bolova i bolova mišića.

Ovo eterično ulje je jedno od rijetkih koje se može nerazrijeđeno nanositi na kožu, a s obzirom da potiče njezinu regeneraciju smatra se odličnim sredstvom pri iscjeljivanju akni, opekotina, rana, ožiljaka i ekcema.

Gljivične infekcije

Lavanda se smatra korisnim pomoćnim sredstvom u liječenju svih gljivičnih i bakterijskih infekcija kože, a eterično ulje lavande može poslužiti i za inhaliranje na način da se nekoliko kapljica nakapa u posudu vruće vode. Na taj način će se pročistiti dišni putevi i osvježiti cijeli organizam.

Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
11.08.2018. 09:02:00
Novi komentar
nužno
nužno