« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
DETOX

Kratka enciklopedija detoksikacije

Prije nego št vam padne na pamet da krenete na detoksikacijsku dijetu bilo bi dobro smanjiti obroke zadnja tri dana, kao i broj cigareta i unos alkohola

Evo što trebate raditi...
Evo što trebate raditi... (Arhiva)
Više o

detoksikacija

,

savjeti

,

detalji

Detoksikacija je potrebna barem jednom godišnje, a vrijeme nakon blagdana idealno je za čišćenje tijela od svega što smo u njega natrpali tijekom tog razdoblja prejedanja raznim delicijama i slasticama.

Za početak, pripremite se za detoksikaciju izbacivanjem gaziranih sokova i šećera iz prehrane, a prije nego što krenete na detoksikacijsku dijetu bilo bi dobro smanjiti obroke zadnja tri dana, kao i broj cigareta i unos alkohola. Uobičajena detoksikacijska dijeta traje tjedan dana, iako ima i kraćih varijanti.

>> Prirodna detoksikacija je najjednostavnija i najzdravija >> 

Voda je ključan element svake detoksikacijske dijete, pa jutro započnite čašom mlake vode s par kapi limuna kako biste pokrenuli metabolizam, a tijekom dana unesite barem dvije litre vode ili neke nezašećerene tekućine.

Uz vodu, vrlo je važan i zeleni čaj koji je prepun antioksidansa i potaknut će izlučivanje toksina iz tijela. 

>> Brza detoksikacija nakon božićnih delicija >>

Neizbježan je i vitamin C, po mogućnosti u prirodnom obliku - iz soka nekog citrusa, jer otapa toksine u vodi i omogućava lakše izbacivanje štetnih spojeva iz tijela.

Što se tiče hrane, preporučuje se što prirodnija prehrana sa što manje obrađenom hranom - puno voća i povrća, eventualno lagano blanširanog ili kratko kuhanog, bez puno dodataka i preljeva.

>> Detoksikacija - osnovni principi dijeta >>

Na kraju, ne zaboravite na izgled - izlazak toksina iz tijela treba nadopuniti pilingom hidroterapijom (čitaj dugom, toplom kupkom s esencijalnim uljima) kako bi vratili prirodni sjaj i izgled lica i tijela.

15.01.2021. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno