« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina
OPREZ

Kozmetika koja radi više štete nego koristi

Kozmetički proizvodi koji se koriste za njegu kose sadrže oko 15 potencijalnih iritansa, a najpopularniji iritans je natrij lauril sulfat koji je zaslužan za pjenjenje

Pazite što stavljate na sebe
Pazite što stavljate na sebe (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

kozmetika

,

parabeni

,

ftalati

,

EDTA

Ljudi često zaboravljaju je da proizvodi koje stavljaju na svoju kožu brzo ulaze u krvotok i talože se u njihovom tijelu, a kozmetički proizvodi sadrže supstance koje narušavaju ravnotežu organizma, što dovodi do velikih problema.

Savjeti za kupnju

Prije kupnje kozmetičkih proizvoda svakako treba obratiti pažnju na sastojke i rok trajanja kozmetike. Kao primjer navodi se vlasište koje je apsorptivni organ, a znanstveno je dokazano kako pojedini sastojci iz kozmetičkih proizvoda mogu izazvati iritacije.

Kozmetički proizvodi koji se koriste za njegu kose sadrže oko 15 potencijalnih iritansa, a najpopularniji iritans je natrij lauril sulfat koji je zaslužan za pjenjenje, a koji se dodaje i za bolje pranje te odmašćivanje vlasišta. Upravo taj sastojak je zaslužan za osjećaj pečenja i iritaciju vlasišta.

Lista zabranjenih proizvoda

Ipak taj sastojak nije na listi zabranjenih, a osim njega u šampone se dodaje EDTA, sastojak koji omogućuje bolje prodiranje aktivnih sastojaka i omekšava kosu. Kada osoba boji kosu udiše sastojke i amonijake koji dovode do iritacije dišnog sustava.

Sve detalje pročitajte na portalu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
18.05.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno