« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci
OČEKIVANO

Korona mijenja seks

Korisnici Tindera 29. ožujka ostvarili su najveći broj posjeta u jednom danu, a u Velikoj Britaniji broj dnevnih razgovora porastao je za 12% između sredine veljače i kraja ožujka

Tinder je igra :)
Tinder je igra :) (Arhiva)
Više o

seks

,

mjere

,

Tinder

Stroge mjere socijalne distance i izolacije zbog epidemije koronavirusa internetskim aplikacijama za spojeve donose brojne izazove, rekao je izvršni direktor Tindera Elie Seidman.

Korisnici Tindera 29. ožujka ostvarili su najveći broj posjeta u jednom danu, a u Velikoj Britaniji broj dnevnih razgovora porastao je za 12% između sredine veljače i kraja ožujka, piše BBC.

No, efekti koronakrize na gospodarstvo doprinijeli su tome da ljudi imaju manje novca za trošenje, što nije dobra vijest za Tinder koji se, iako besplatan, uvelike oslanja na premium pretplate korisnika.

"Teško je vidjeti brojke nezaposlenosti", kaže Seidman i dodaje da je jako zabrinut zbog utjecaja pandemije na ekonomiju, naše društvo i utjecaja koji će imati na tako mnogo njihovih članova.

Tinder je preuzet više od 340 milijuna puta od njegovog lansiranja 2012. Ali velika većina njegovih prihoda dolazi od samo 6 milijuna pretplatnika koji plaćaju uslugu "Tinder Gold", ili takozvanu zlatnu pretplatu.

Podaci tvrtke pokazuju da nove prijave za premium članstvo dolaze iz mjesta u kojima mjere popuštaju, rekao je Seidman i dodao da će trebati proći neko vrijeme kako bi se vidio potpun utjecaj krize na Tinder.

Također, tek treba vidjeti hoće li popularnost spojeva putem video poziva rasti i nakon što osobni kontakti ponovno budu mogući.

21.05.2020. 20:30:00
Novi komentar
nužno
nužno