« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu
ZNATE LI ;)

Koliko se može skinuti kilograma u mjesec dana?

Najvažniji dio cijele priče je da, osim odluke da krenete na ovo putovanje i budete disciplinirani, jest da to učinite na zdrav način

Što je moguće, a što je zdravo...
Što je moguće, a što je zdravo... (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

kilogrami

,

skidanje kilograma

Koliko ste puta pokušali skinuti višak kilograma, bilo zbog zdravlja, bilo zbog izgleda iili zbog nekog specijalnog razloga (recimo, kad morate stati u neku odjeću koju već imate, a treba vam za neko vjenčanje/tulum/godišnjicu)? Vjerojat jako puno puta... no, najčešće niste uspjeli.

Tako je to, mršavljenje nije uvijek jednostavno i često ne uspije iz prvog pokušaja. Naime, potrebno je pronaći plan prehrane i tjelovježbe koji nam najbolje odgovara. A najvažniji dio, osim odluke da krenete na ovo putovanje i budete disciplinirani, jest da to učinite na zdrav način.

Za postizanje održivih rezultata ključno je koliko kilograma želimo skinuti. Cilj treba biti gubitak masnog tkiva, a ne mišića.

"Vaganje može štetiti našem mentalnom blagostanju pa je dobro pratiti i ostale pokazatelje kao što su poboljšanje energije, sna, snage ili raspoloženja", kaže dijetetičarka Anya Rosen.

Dakle, koliko je kilograma zdravo izgubiti u mjesec dana?

"Količina kilograma koju netko može izgubiti u mjesec dana ovisi o čimbenicima kao što su dob, spol, početna težina, kalorijski unos, kalorijski deficit i tjelovježba", napominje nutricionistica Christine Santori.

Međutim, općenito pravilo je da su ljudi koji mršave od pola kilograma do kilograma tjedno, odnosno od dva do četiri kilograma mjesečno, uspješniji u održavanju težine, kažu Centri za kontrolu i prevenciju bolesti.

Što se tiče zdravlja, unos 600 ili manje kalorija dnevno se ne preporučuje.... tako da, nemojte se izgladnjivati, ni to nije dobro za vas, pogotovo ako ste malo poveća osoba....

18.04.2023. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno