« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
BROJKE

Koliko kalorija trošimo raznim aktivnostima

Svaka fizička aktivnost rezultira trošenjem kalorija, a oni koji žele skinuti višak kilograma, svakako će paziti i na to koliko će kalorija sagorjeti

Vježbajte!
Vježbajte! (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

aktivnosti

,

potrošnja kalorija

Lakše je baviti se sportom kad je sunčano i lijepo vrijeme - umjesto vježbanja u zagušljivoj teretani, možemo se baviti se plivanjem, planinarenjem ili trčanjem.

Pri tome ne treba pretjerivati pa stručnjaci redovno ističu kako se tokom najvećih ljetnih vrućina ipak treba manje umarati.

Ne smije se zaboraviti ni na činjenicu da treba piti dovoljne količine vode. Koji će sport neko odabrati, ovisi o njegovim fizičkim mogućnostima, ali i o osobnim preferencijama. Svaka fizička aktivnost rezultira trošenjem kalorija, a oni koji žele skinuti višak kilograma, svakako će paziti i na to koliko će kalorija sagorjeti.

Mršavljenje je proces u koji je potrebno uložiti mnogo truda, ali i odreći se nekih loših navika. Osim prilagođene i raznovrsne prehrane, važan faktor je svakako fizička aktivnost, koja ubrzava metabolizam, troši nakupljene masnoće u tijelu i povećava mišićnu masu.

Primjerice, hodanjem po ravnom za sat ćete izgubiti 328 kalorija, ali ako hodate po pijesku, izgubit ćete 590 kalorija za sat vremena. Vozeći bicikl možete izgubiti i do 554 kalorije, dok ćete 540 kalorija sagorjeti igrajući frizbi, a plivanjem ćete izgubiti 386 kalorija za sat.

Aerobik umjerenog intenziteta može sagorjeti skoro 60 kalorija, a ukoliko preferirate rekreaciju i zabavu, možete se odlučiti za zumbu, koja za samo 10 minuta sagorijeva 66 kalorija.

Dakle, uvedite barem kratke treninge koji će vam omogućiti da uživate u omiljenim namirnicama, naravno umjereno.

04.09.2019. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno