« Seks
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
SPREMNI?

Koji je idealan broj seksualnih partnera koji biste trebali imati?

Ouno je važnija od samog broja kvaliteta seksualnog života i netaknuto zdravlje reproduktivnih organa

Jedan, pet ili koliko god?
Jedan, pet ili koliko god? (Arhiva)
Više o

seks

,

kvaliteta

,

broj partnera

Ne preporučuje se baš da taj podatak dijelimo s drugima jer nismo u svakom trenutku okruženi istomišljenicima, ali korisno je razmisliti o tome u intimi svoje glave. Koliko smo seksualnih partnera imali u životu i je li taj broj 'normalan'?

Naravno, puno je važnija od samog broja kvaliteta seksualnog života i netaknuto zdravlje reproduktivnih organa, no katkad si ne možemo pomoći, a da se ne zapitamo, jesmo li manje ili više aktivni od drugih.

Portal Insider nedavno se zabavio rezultatima jednog istraživanja (čije prilično detaljne rezultate možete naći ovdje) koji su prilično zanimljivi.

Istraživanje je proveo SuperDrug 2000. godine u SAD-u i Europi, ispitivalo je intimne seksualne navike ispitanika, kako bi se otkrio 'idealan' broj seksualnih partnera. Rezultati su otkrili da u prosjeku, žene u životu promijene oko 7 partnera, a muškarci 6.

Nadalje, ispitano je u kojem razdoblju nakon upoznavanja partnera na red dolazi otkrivanje svoje seksualne prošlosti, pri čemu su rezultati pokazali da se mnogi parovi na tu vrstu razgovora odlučuju između prvog i četvrtog mjeseca njihove veze.

Iako se rezultati čine zanimljivima, treba ih uzeti s rezervom jer samo istraživanje tvrdi kako ne moraju nužno bit točni. Samo 67% žena i oko 59% muškaraca priznali su da su u 100% slučajeva za vrijeme istraživanja rekli istinu o svojoj seksualnoj prošlosti. S druge strane, u istraživanju je sudjelovalo puno ljudi različitih nacionalnosti i religijskih uvjerenja, koji drugačije definiraju pojam 'seksualnog partnera'.

Izgleda da s temom seksa nikada nećemo doći na zelenu granu, pa tako jedino možemo zaključiti da je normalno samo ono što mi sami takvim smatramo.

Piše: Andrea Holi
29.08.2017. 21:34:00
Novi komentar
nužno
nužno