« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina
KOJA JE VAŠA?

Koje vrste anksioznosti donose društvene mreže

Informacije s društvenih mreža su prilično stresne i definitivno kvare raspoloženje, a mogu i uzrokovati anksioznost i depresiju

Kakve nam sve strahove mogu uvaliti društvene mreže
Kakve nam sve strahove mogu uvaliti društvene mreže (Arhiva)
Više o

depresija

,

Facebook

,

anksioznost

,

Twitter

,

društvene mreže

,

Linkedin

,

Instagram

Društvene mreže donijele su nam bolju povezanost, vratile stare prijatelje i donijele nove, no uz to su i omogućile razvoj ovisnosti i uzrokovale mnoge psihičke probleme na koje smo do sada bili imuni.

Dovoljno je otići na svoj Facebook profil u News Feedu vidjeti sve informacije koje niste željeli znati - tko se udao/oženio (a vi niste), tko je diplomirao (a vi još niste), našao novu curu ili dečka (a ti još patiš ...) i slično.

Ovakve su informacije prilično stresne i definitivno kvare raspoloženje, a mogu vam potkopati samopouzdanje, stvoriti osjećaj manje vrijednosti i uzrokovati anksioznost i depresiju.

Ekipa s portala Refinery29 napravila je analizu četiri velike društvene mreže i njihovih najlošijih strana:

Tako nam Facebook usađuje strah da ćemo podbaciti na privatnom planu, Instagram stvara strah da ćemo nešto propustiti, LinkedIn nam uvaljuje strah od poslovnog neuspjeha, dok nam Twitter može donijeti strah da ćemo ispasti glupi. Super su te društvene mreže, jel'da?

19.05.2013. 19:01:00
Novi komentar
nužno
nužno