« Život
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
SAVJETI :)

Koje su prave godine za vezu?

No, uz sve to igru igraju i brojke, tvrde stručnjaci za veze, jer ako im je vjerovati, postoji formula koja povećava šanse za uspjeh veze ili braka

Kako će sve biti savršeno?
Kako će sve biti savršeno? (Pexels)
Više o

ljubav

,

veza

,

razlika u godinama

Prava veza, ona za cijeli život splet je različitih okolnosti i sastojaka - od onog ključnog, ljubavi, preko razumijevanja, odricanja, požrtvovnosti do kompromisa i razgovaranja.

No, uz sve to igru igraju i brojke, tvrde stručnjaci za veze, jer ako im je vjerovati, postoji formula koja povećava šanse za uspjeh veze ili braka. Riječ je o razlici u godinama između partnera koja, kako tvrde znanstvenici, ima idealnu brojku.

Kvalitetna veza i odnos između partnera ovise o nizu faktora. Razumijevanje, odricanje, požrtvovnost i naravno, ljubav ključni su za uspjeh svakog braka i veze, no čini se kako se kvaliteta veze može mjeriti i u brojkama.

Naime, prema istraživanju provedenom na 3.000 žena i muškaraca diljem Europe, veza u kojoj je muškarac stariji od žene pet godina ima najveće šanse za uspjeh. Suprotno tome, veze u kojima je muškarac stariji 20 godina ili više imaju najmanje šanse za kvalitetan zajednički život.

Dokazano je kako žene emotivno sazrijevaju puno ranije od muškaraca te je razmak od 3 do 5 godina dovoljan da bi partneri bili na istoj emocionalnoj razini.

S druge strane, partneri različitih generacija gotovo sigurno će imati različite poglede na životne vrijednosti, drugačiji ukuse i stavove, zbog čega s vremenom može doći do nerješivih nesuglasica.

Stoga, kad birate - birajte ne samo srcem, već i glavom!

08.04.2018. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno