« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
22. 5. 2009.

Knjiga dana - Ruth Podgornik Reš: Cvjetna raskoš

Kako ukrasiti kuću, balkon, terasu...

Više o

vrtlarstvo

,

knjiga dana

,

Ruth Podgornik Reš: Cvjetna raskoš

,

uzgoj cvijeća

Autorica se već godinama bavi vrtlarstvom pri čemu je naklonjena je tradicionalnim biljkama, ali i neprestano teži upoznavanju s novostima u biljnom svijetu. Stalna je suradnica stručnih revija i vrtlarskih kutića u časopisima i autorica nekolicine knjiga, medu kojima je i knjiga o uređenju grobova.

"Na sunčanoj strani Alpa, nadaleko smo poznati kao najveći ljubitelji cvijeća. U našim se glavama tijekom posljednjega desetljeća dogodio velik prevrat. Ne težimo za količinom cvijeća (toga je dovoljno na svakom koraku), nego tražimo nešto više. Shvatili smo da je biljni svijet sam po sebi neizmjerno bogat. Osim toga, uzgajivači punom parom stvaraju nove bisere i zato savjesno upijam događanja na tuđim pokusnim površinama. Vjerujte, posljednjih godina ne nedostaje sadnica koje su na granici stvarnosti. Čeka nas puno izazova.

Dobro znam da je sve teže snaći se među tolikim novostima. To je samo jedan od razloga što je među nama nova knjiga. Druge otkrijte sami..."

S dobro uravnoteženim omjerom fotografija i teksta, ova knjiga može poslužiti kao solidan vodič za sve one koji bi se rado okušali u ukrašavanju svoje kuće, balkona, terase, prozora...

Naravno, bilo bi dobro da su prethodno upoznati barem s osnovama uzgajanja cvijeća (o čemu pak govore neki drugi priručnici), pa da na tragu tog (pred)znanja  primijene i ona koja im Ruth Podgornik Reš nudi o ovom svom priručniku koji je tematski podijeljen u nekoliko cjelina:

- Sadnice za sva godišnja doba

- Put do uspjeha

- Pravilan izbor biljaka

- Raskoš boja

- Trendovske biljke

- Dječji vrtni kutak

- Rasvjeta, ukrasi i voda u vrtu

A da će vam se trud sigurno isplatiti dokaz su upravo fotografije kojima knjiga obiluje, i koje zapravo ilustriraju kako treba (može) izgledati rezultat vaših napora.

Prevela Ivana Kežić

Izdavač: Mozaik knjiga

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
22.05.2009. 11:01:04
Novi komentar
nužno
nužno