Knjiga dana - Meso: Recepti za pripremanje
Recepti na bazi bijelog, crvenog mesa i divljači
Iako će oni koji preferiraju prehranu bez mesa s gađenjem okrenuti glavu i u mislima (praksi?) spaliti ovu knjigu, činjenica je da je veći broj onih kojima će sočni odrezak pobuditi sasvim drugačije reakcije. Stoga, ovo je preporuka za "mesojede".
Bogato proteinima, meso predstavlja temelj za ukusno i hranjivo glavno jelo ili za izvrsno samostalno jelo, a ova knjiga nudi brojne i zanimljive recepte na bazi bijelog, crvenog mesa i divljači, ukusno i maštovito pripremljene kao ragu, pečenje ili carpaccio.
Knjiga "Meso" je produkt projekta 'Food Editore' koji je nastao je između Milana, središta talijanskog izdavaštva, i Parme, središta Food Valley. Izdavački projekt obuhvaća publikacije nekoliko važnih specijaliziranih knjiga enogastronomije, s ciljem širenja ugode i kulture hrane diljem svijeta. U redakciji izdavačke kuće postoji eksperimentalna kuhinja i fotografski studio gdje nastaju svi predloženi gastronomski specijaliteti.
Tu se organiziraju i kuharski tečajevi tijekom kojih su dostupni kuhari i njihovo iskustvo, a vode znatiželjnike i zaljubljenike u otkrivanju njihovih vlastitih sposobnosti uz štednjak. Izdavačka kuća koristi i savjete nekoliko najznačajnijih talijanskih enologa i slastičara, kao što su Giuseppe Vaccarini, najpoznatiji svjetski somelijer, i Iginio Massari, broj jedan u slastičarskim vještinama.
Za potrebe ove kuharice svoje su recepte dali brojni poznati kuhari talijanske kuhinje, svi su recepti vrlo jasno prikazani i lake su izvedbe, popraćeni korak-po-korak ilustracijama, a vrijeme pripreme, teškoća izvedbe, kalorična vrijednost i savjeti dodatno upotpunjuju svaki recept.
Prevela Rajna Maršanić-Jovanović
Izdavač: Leo-commerce
Opširnije: Moderna vremena Info
Novi komentar