« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
21. 5. 2009.

Knjiga dana - Pauline Wills: Jednostavna refleksologija

Preventivna mjera za očuvanje zdravlja

Isprva zvana terapijom refleksnih zona, masaža refleksnih područja (refleksologija ili zonska terapija) je cjelovita metoda liječenja, kojom se pomoću tehnike pritiska i masaže djeluje na refleksne zone stopala i šaka. Ta je metoda osobito pogodna za ublažavanje stresa, napetosti i iscrpljenosti te može donijeti olakšanje pri najrazličitijim bolovima i tegobama. Iz tog razloga se može koristiti i kao preventivna mjera za očuvanje zdravlja.

Tehnike pritiska i masaže na kojima se temelji refleksologija, uklanjaju energijske zastoje i ponovo omogućuju protok energije. Stimulacijom krvotoka i limfnog sustava, kao i poticanjem otpuštanja toksina, masaža refleksnih zona omogućava tijelu da liječi samo sebe.

Ova knjiga vas vodi - jednostavnim koracima - kroz cjelokupni tretman refleksnih zona na stopalima. Poglavlja su podijeljena prema tjelesnim refleksnim područjima, tretmani se mogu jednostavno obavljati, a uz svaki korak postoji dijagram sa slikom obrađivanog područja stopala te s jasnim uputama za rad.

Ne zaboravite da se kod terapije refleksnih područja uvijek moraju tretirati oba stopala. Počnite s desnim stopalom i završite čitavu terapiju prije nego što prijedete na lijevu nogu.

 

Prevela Branka Lucarić

Izdavač: Veble commerce

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
21.05.2009. 10:52:32
Novi komentar
nužno
nužno