« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
23. 11. 2009.

Knjiga dana - James Borg: Govor tijela

7 jednostavnih lekcija za svladavanje "nijemog" jezika

Više o

moderna vremena info

,

govor tijela

,

knjiga dana

,

James Borg

Glumci moraju biti majstori u govoru tijela kako bi nas uvjerili da vjerujemo u ulogu koju igraju, pomažući nam istovremeno u "obuzdavanju nevjerice" (jer nije posrijedi stvaran život) da bismo mogli aktivno sudjelovati i u predstavu unijeti osobne emocije. Doživljavajući manirizam i geste koje prizivaju određene emocije, prateći što se govori ili osjeća, mi nesvjesno prihvaćamo "poruku" i prihvaćamo opsjenu - sjajna gluma!

Budući da svi mi u svakodnevnom životu igramo određene "uloge" kako u privatnom životu, a posebice na poslu, govor tijela je način na koji naša tijela prikazuju svoje ili stavove "lika". U tome nema ničega lažnog - kao što je rekao Shakespeare: "Cijeli svijet je pozornica, a svi su muškarci i žene samo glumci, imaju svoje odlaske i izlaske na pozornicu".

Poput profesionalnog glumca u igranju svoje uloge, u svakodnevnome životu i vi morate nastojati da je govor vašega tijela sukladan ulozi koju igrate, u protivnom vaša "predstava" nije primjerena niti je poruka uvjerljiva. Moć i utjecaj govora tijela su golemi. Bez obzira trebate li unovčiti ideju, ukazati na problem ili shvatiti što drugi doista misle, govor tijela je u korijenu svih komunikacija. Shvatite li ga ispravno, komunikacija s ljudima će biti uspješna, ali ako ga shvatite krivo čeka vas teška borba.

Ova knjiga će vam pomoći da ga shvatite ispravno u svakoj prilici. Kroz sedam jednostavnih lekcija postat ćete stručnjak za čitanje drugih i kontroliranje vlastitih gesta kako biste postigli željenu reakciju.

 

Prevela Branka Lucarić

Izdavač: Veble commerce

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
23.11.2009. 07:59:00
Novi komentar
nužno
nužno