« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
22. 11. 2009.

Knjiga dana - Gordon Dahlquist: Staklene knjige kradljivaca snova

Stravična i romantična priča iz viktorijanske Engleske

Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

Gordon Dahlquist

,

viktorijanska Engleska

Sve počinje jednostavnom porukom u kojoj Roger Bascombe želi obavijestiti Celeste Temple kako njihove tromjesečne zaruke prestaju, moleći je pritom da mu se nikada više ne obrati. No, Celeste odluku ne prihvaća mirna srca, prerušivši se, odlučuje slijediti svog nekadašnjeg ljubavnika do zabranjenog vlastelinstva Harschmort... Stigavši u plemićku kuću, gospođica Temple uskoro će se naći razodjevena, samo u svilenom donjem rublju kao sudionica rituala sa zakrabuljenim gostima i dvosmjernim zrcalima.

A to je tek prvi čin pustolovine u kojima će se ispreplesti istina i stvarnost, požuda i pohlepa, identitet i iluzija, znanost i alkemija - pustolovine na čijim se stranicama otkrivaju dosad neznani snovi fantastičnog devetnaestog stoljeća.

 

Kazališni dramatičar Gordon Dahlquist iznenadio je književnu publiku svojim prvim romanom, prepletom stilova i žanrova tako srodnim zaboravljenom dobu koje opisuje.

Ako ste ikada mislili da je viktorijanska Engleska bila doba ukočenih, dosadnih ljudi, Dahlquist će vam strelovito i temeljito raspršiti tu iluziju - Dahlquistova raskošna, senzualna, stravična i romantična pripovijest promijenit će vaše nazore o povijesti, ali jednako tako i o razini zanimljivosti, stilske raskoši i uzbudljivosti.

Infinitum Nihil, producentska kuća slavnog glumca Johnnyja Deppa, otkupila je filmska prava na ovu knjigu, pa će vjerojatno uslijediti i ekranizacija knjige.

 

Preveo Drago Štajduhar

Izdavač: Algoritam

Opširnije: Moderna vremena Info



Piše: Nenad Bartolčić
22.11.2009. 12:24:58
Novi komentar
nužno
nužno