« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
ZNATE LI?

Kakvu hranu stvarno jedemo

Konzumentima je najbitniji okus hrane, no razlika između istočnoeuropske i zapradnoeuropske kvalitete je neosporiva

Dobro pročitajte...
Dobro pročitajte... (Arhiva)
Više o

hrana

,

zapadne zemlje

,

kvaliteta hrane

,

istočne zemlje

Hrana koju jedemo je izuzetno važna, naravno - trebali bi što češće jesti zdravo, svježe i domaće, no kako u ovom ludom svijetu sve češće nemamo vremena, obično to rješavamo nekom brzom hranom koju skuhamo u kratkom vremenu.

No, tu je i začkoljica - takva hrana je kupljena u trgovini i obično (dobro, ne baš uvijek) vrlo upitne kvalitete.

Europska komisija objavila je najnovije istraživanje o kvaliteti proizvoda, i to samo godinu dana od objave istraživanja koje je pokazalo razlike u sastavu proizvoda koji se prezentiraju na isti način, a u kojem je utvrđena razlika kod trećine ispitanih uzoraka iz različitih država Europske Unije.

>> Hrana koju stručnjaci ne bi jeli >>

Najnovije istraživanje, koje je provjeravalo kvalitetu dvadeset pakiranih prehrambenih proizvoda iz nekoliko država EU, pak utvrđuje da proizvodi koji se stavljaju na tržište u istom pakiranju, razlikuju se po sastavu, a može imati i razlike u okusu. Kod čak deset od dvadeset ispitanih proizvoda uočene su navedene

Istraživanje Eurobarometra iz 2020. pokazalo je da je potrošačima prilikom donošenja odluke o kupnji prehrambenog proizvoda najbitniji okus hrane. Na drugom je mjestu sigurnost proizvoda, a cijena je tek na trećem mjestu.

>> Ako vas hrana tjera da kažete 'bljak', bacite je >>

Činjenica je da smo temu različite kvalitete proizvoda, bilo da se radi o razlikama u sastavu ili okusu proizvoda koji se u različitim državama članicama nude u istom pakiranju vratili na dnevni red Europskog parlamenta.

09.09.2021. 15:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    09.09.2021. 17:29
    Jedemo otrov
Novi komentar
nužno
nužno