« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
ZNATE LI?

Imate li ergofobiju?

Ergofobija je iracionalan strah od rada, obavljanja radnih zadataka ili strah od odgovornosti pri radu

Ne ide vam?
Ne ide vam? (Arhiva)
Više o

posao

,

ergofobija

Jedna od fobija je jako zanimljiva - ergofobija je problem da ne možete raditi svoj posao, a uz to mi moglo biti i da se radi o strahu od neuspjeha na poslu i nemogućnosti rada zajedno s grupom ljudi. 

Ova fobija se može jednostavno prepoznati po promjenama koje se događaju u tijelu za vrijeme rada, a tretira se psihoterapijom.

Što je točno ergofobija?

Ova fobija može se prepoznati po osjećaju tjeskobe i straha koji se pojavljuju kod odlaska na posao, kao i kod obavljanja zadataka na radnom mjestu. Ovaj strah može biti i kombinacija više faktora i strahova povezanih s radnom okolinom.

>> Čudne fobije stanovnika Zemlje >>

Na primjer, može se pojaviti strah od neuspjeha, strah od nadređenog, strah od govora pred grupom ljudi, strah od komunikacije s kolegama, strah od mobbinga. Ova fobija može dovesti i do burnouta na poslu, kao i do toga da osoba ne može normalno obavljati svakodnevne zadatke.

Što uzrokuje ergofobiju?

Nije poznat točan uzrok ove bolesti. Može se raditi o više faktora iz prošlosti koji se sada ponavljaju i izazivaju probleme. Možda se radi o konstantnim problemima na radnom mjestu, zbog kojih dolazi do ergofobije, ali i o traumi iz djetinjstva, gdje je osoba kao dijete morala puno raditi, a kao posljedica se javlja problematičan odnos prema poslu.

Jednako tako, osoba kojoj netko u obitelji ima mentalni poremećaj može i sama imati predispoziciju za razvoj mentalnog poremećaja i fobija, a samim time i ergofobije.

>> Nove fobije razvijaju se munjevitom brzinom >>

Sve zajedno, kad se pogleda sa svih strana - ne, to nisu lijeni ljudi, no moraju poraditi na svojoj fobiji jer neće moći tako raditi...

09.09.2021. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno