« Putovanja
objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci
ZANIMLJIVO

Kakve savjete dijele turistima o Hrvatskoj?

Britanski Travel Channel jedno je od nezaobilaznih mjesta svjetskih putnika kad traže informacije o zemljama koje namjeravaju posjetiti, pa da vidimo kakve savjete dijele o našoj zemlji

Što se savjetuje Britancima?
Što se savjetuje Britancima? (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

turisti

,

savjeti

,

Travel Channel

Hrvatska se voli hvaliti svojim turističkim destinacijama i gostoljubivošću, no što o nama zapravo misle stranci? Dobar uvid u njihovo razmišljanje daju preporuke poznatog britanskog Travel Channela koji se mnogima vrlo relevantan izvor informacija i čiji se savjeti uglavnom slušaju. 

E, pa da vidimo kakve su to savjete udijelili britanskim turistima koji planiraju posjetiti Hrvatsku:

Ne bojte se autobusa - iako je u drugim europskim zemljama vlak popularnije prijevozno sredstvo, u Hrvatskoj to nije slučaj. Hrvatske željeznice povezuju mnoge gradove, ali ne i one na jugu ali je zato povezanost autobusima dobra.

Ne spominjite Jugoslaviju - zemlja je neovisna od 1991., a Hrvati imaju posebno izraženo domoljublje. Nemojte ih slučajno zvati Jugoslavenima.

Pazite na mine - većina zemlje je razminirana, ali pazite u Slavoniji, Brodsko-posavskoj županiji i u zadarskom zaleđu. Šanse da ćete naletjeti na minu su male ali obratite pozornost na znakove.

Sjetite se njihovih svetaca - u Hrvatskoj je preko 90 posto katolika i vjera igra veliku ulogu u životu stanovnika zato se prema sakralnim simbolima poput crkvi i raspela odnosite s poštovanjem.

Vozite automobil, ali ne razgovarajte na mobitel - kad dođete u Hrvatsku unajmite automobil, ali pripazite jer su gotovo svi s manualnim mjenjačem, a automatski ćete morati naručiti unaprijed. Također, ne razgovarajte na mobitel dok vozite, to je striktno zabranjeno u Hrvatskoj.

26.07.2017. 11:31:00
Novi komentar
nužno
nužno