« Putovanja
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
Lova nije problem

10 najluksuznijih svjetskih destinacija za 2017

Privatno kino, pješčane plaže ili uživanje u najvećem apartmanu modernog kruzera. Ako novac nije problem, samo nebo je granica.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Na posljednjem International Luxury Travel Market konferenciji u Shanghaiu predstavljen je popis najluksuznijih destinacija za 2017.godinu. Radi se o lokacijama koje si mogu priuštiti samo oni najdubljih džepova, a cijene noćenja ponegdje prelaze i 10 000$. 

1. Laucala, Fiji

Otočić Laucala u južnom Pacifiku pruža rijetku vrstu doživljaja. Potpunu privatnost jamči vam drvored palmi, a po dolasku na otok na izbor vam se pruža 25 luksuznih vila s privatnim bazenima i pogledom na azurno more. Ako ste avanturistički raspoloženi, uživati možete i u vožni 1.7 milijuna dolara vrijednoj podmornici ili u ronjenju s kornjačama.
Suvlasnik Red Bulla, Dietrich Mateschitz, definitivno je znao u što ulaže kada je kupio ovaj otočić.

Vila na otoku Laucala

2. Magični "gersi", Mongolia

Mongolia i dalje privlači brojne avanturiste, što ne čudi jer slovi kao mjesto sa skoro nedotaknutom prirodom.
Odsjedanje je moguće u luksuznim mobilnim kampovima, poznatima kao "gers", a omogućje probuditi se svakog jutra s pogledom na drugačiji krajolik od kojih su najzanimljivije pješčane dine, rijeke, planine i stepska polja.
U ponudi su i aktivnosti za djecu poput škole jahanja i streljaštva, a u svakom trenutku gostima je na raspolaganju sauna i kino na otvorenom.

Mobilni kampovi/Getty Images

3. Ultimate Shanghai vikend, The Peninsula, Shanghai

Vikend paket za dvoje u hotelu The Peninsula Shanghai omogućuje jedinstven doživljaj grada s prekrasne lokacije uz rijeku Bund.
Hotel pruža uslugu prijevoza gostiju iz zračne luke u karakterističnim zelenim automobilima marke Rolls-Royce, a kao vrhunac usluge nudi popodnevnu čajanku na hotelskoj jahti.
Vikend će vas koštati 32 650 dolara.

Restoran hotela The Peninsula

4. Wine and dine vikend, Zürich

Švicarsko vino jedno je od rijetkih skrivenih blaga te države jer kažu da će Švicarci ono najbolje uvijek zadržati za sebe.
Vikend u 173 godine starom hotelu Baur Au Lac uključuje večeru uz svijeće na krovu pod otvorenim nebom uz veliki izbor šampanjca i domaćih vina. Nakon toga gosti su privatnim hotelskim automobiloima prevezeni u vinograd Erich Meier gdje uživaju u razgledavanju i degustaciji vina. 
S Baur Au Lac Hotela vidik se pruža na jezero Zürich i Alpe, a u blizini je i poznata šoping destinacija, ulica Bahnhofstrasse.

5. US Open final experience, Baccarat Hotel, New York

Ljubitelji sporta ovdje mogu uživati u posebnom doživljaju Grand Slam teniskog turnira. Hotel Bacarrat nudi 144 apartmana i raznovrsnu zabavu tijekom cijelog dana. Dva noćenja u hotelu osiguravaju vam i prijevoz do stadiona Arthur Ashe, VIP ulaznice, večeru i uživanje u neograničenim količinama pića tijekom mečeva.

6. Najveći svjetski apartman na kruzeru, Regent Seven Seas

Želite ploviti sa stilom? U tom slučaju, ne možete odabrati ništa veće i luksuznije od apartmana Regent na kruzeru Regent Seven Seas. Kruzer je prvi puta zaplovio prošle godine, a njegova izgradnja koštala je 450 milijuna dolara. Ukrašen je kristalnim lusterima i staklenim stropovima s potpisom dizajnerske kuće Morano, a hrana se gostima poslužuje u posuđu s potpisom Versachea.
Obroci su uključeni u cijenu isto kao i svi izleti na obalama gradova u kojima brod pristaje. Ukoliko ipak ne želite napustiti svoj apartman, o vama će brigu voditi vaš privatni batler. 
Minimalna cijena noćenja po osobi iznosi 10 000 dolara.

Regent apartman

7. The London Edition, Penthouse apartman

London pruža veliku mogućnost odabira među hotelima, ali ne može ih se puno mjeriti s ekskluzivnošću London Edition hotela i njegovog Penthousea. 
Terasa oko apartmana pruža pogled od 360 stupnjeva na cijeli grad. Apartman nudi privatnu blagovaonicu za 12 osoba, a za vas će kuhati poznati kuhar Jason Atherton. Nudi vam se mogućnost cjelonoćnog partijanja u apartmanu ili okrugu Soho koji vam je nadohvat ruke.

8. Time + Tide Miavana, Madagaskar

Time + Tide Miavana posjed je na Madagaskaru u Indijskom oceanu koji uključuje 14 vila i beskrajne pješčane plaže. Posjetitelji mogu uživati u jedinstvenoj bioraznolikosti ovog kutka svijeta, obići utočište za ugrožene morske životinjske vrste te se detaljnije upuznati s četiri vrste morskih kornjača.

9. JW Marriott Emerald Bay Resort, Phu Quoc, Vijetnam

Phu Quoc, otok na jugozapadnoj obali Vijetnama, stječe reputaciju jedne među najzanimljivijim azijskim destinacijama.
JW Marriottsov novi Emerald Bay Resort uključuje nekoliko vila od kojih je najljepša i najskuplja vila Lamarck House.
Lamark House sastoji se od četiri spavaće sobe s pogledom na more, a dizajnirao ju je Bill Bensley. Prostire se na nekoliko razina s najvećim azijskim bazenom od 50 metara i vanjskim paviljonom za masažu. Za vas će kuhati privatni kuhari ili jednostavno možete odabrati večeru iz jednog od pet restorana čije će vam osoblje ispuniti sve gurmanske želje.

10. Helikopterom iznad Jadrana, Aman Sveti Stefan, Crna Gora

Crna Gora stekla je samostalnost 2006.godine pa je većini svijeta još uvijek kao turistička destinacija nepoznata, no to ovih dana brzo mijenja. 
"Sveti Stefan" mali je otok s utvrđenim selom koji datira iz 15.stoljeća, a s obalom je povezan uskim mostićem.
U današnje vrijeme cijeli je otok dom The Amana, luksuznog odmarališta za bogate i slavne poput Novaka Đokovića koji se ondje i vjenčao. 
Na otočić se može doći i helikopterom iz Dubrovnika vožnjom u trajanju od 40 minuta s pogledom na jadransku obalu. 

Aman Sveti Stefan


Više pročitajte ovdje.


Piše: Andrea Holi
24.07.2017. 09:29:00
Novi komentar
nužno
nužno