« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
SAVJETI

Kako znati da vam nedostaje vitamina C

Tijelo bez vitamina C ne može prihvatiti željezo, kao i neke druge proteine, koji su važni za zdravlje krvnih žila, ligamenata i tetiva

Vitamina C ima u agrumima
Vitamina C ima u agrumima (Arhiva)
Više o

vitamin C

,

ligamenti

,

tetive

,

kosti

,

imunitet

Vitamin C vrlo je važan za zdravlje organizma jer snaži imunitet, a naročito blagotvorno djeluje na kožu - čuva njeno zdravlje i regenerira je. Uz to, dobar je za zdravlje kostiju, a kako bez vitamina C tijelo ne prihvaća neke proteine važne za zdravlje krvnih žila, ligamenata i tetiva, a niti željezo, definitivno trebate paziti da ga unosite u dovoljnim količinama. 

Naročito je važno pripaziti tijekom zimskih mjeseci kad smo izloženi bakterijama i virusima, prehladama i gripama, pa evo nekoliko znakova koji će vam dati do znanja da unosite premalo vitamina C.

>> Kako nas vitamin C čini ljepšim >>

Iscrpljenost - stalna fizička i psihička iscrpljenost jedan su od najočitijih znakova nedostatka vitamina C u prehrani

Krvarenje desni - ako vam se uz to i zubi kvare i mijenjaju boju, sigurno trebate posjetiti stomatologa, no i on će vam odmah reći da vam nedostaje vitamina C.

Modrice - ako vam se i na najmanji udarac pojavljuju modrice na koži, budite sigurni da trebate pojačati unos vitamina C

>> Vitamin C dobar je za srce >>

Podložnost prehladama - vučete prehladu tjednima, svašta vas boli i osjećate se loše? Fali vam vitamina C, definitivno.

Promjene raspoloženja - ako su česte, praćene ljutnjom, agresijom i nervozom bez nekog jasnog razloga, pojačajte unos vitamina C.

20.02.2016. 09:42:00
Novi komentar
nužno
nužno